اندازه گیری ضریب شکست غیرخطی نانوذرات طلا در آرایش تلفیقی جاروب Z و انحراف سنجی ماره ای موازی تمام خودکار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICOPTICP16_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیف اله رسولی

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

حسین قاسمی

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

یاسر رجبی

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

چکیده

در این مقاله با تلفیق روش جاروب Z و انحراف سنجی ماره ای موازی روشی تمام خودکار برای اندازه گیری ضریب شکست غیرخطی مواد ارائه می شود. باریکه لیزر بعد از عبور از دو عدد عدسی همگرا که سیستم تلسکوپی را تشکیل می دهند پهن شده و وارد یک انحراف سنج ماره ای موازی می شود. توسط یک موتور پله ای DC نمونه در حوالی کانون عدسی اول جاروب می شود با یک عدد دوربین مجهز به CCD تصاویر نقش ماره ثبت می شود. کلیه مراحل جاروب نمونه، ثبت تصاویر پی در پی ماره، محاسبه گام فریزهای ماره و پردازش داده ها با یک کد نرم افزاری مناسب در محیط Matlab بصورت زمان واقعی انجام میشود. در اینکار بطور نظری نشان داده می شود که علاوه بر روش برازش منحنی حاصل از روابط نظری بر داده های تجربی که در کار قبلی مولفین معرفی شد با تعیین موقعیت کمینه موضعی گام در نمودار گام فریزهای ماره بر حسب z ، می توان ضریب شکست غیرخطی نمونه را تعیین کرد. با این روش ضریب شکست غیرخطی نانوذرات طلا اندازه گیری شد. این روش کاملا خودکار است و در عین حال در مقایسه با روش انحراف سنجی ماره ای چرخشی و روش جاروب Z استاندارد دقیقتر و قابل اعتماد تر است.

کلیدواژه ها

ضریب شکست غیرخطی، انحراف سنجی ماره ای موازی، اثر تالبوت و خودتصویرسازی، نانوذرات طلا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.