بررسی تطبیقی الگوهای معماری و طراحی مراکز مدیریت بحران در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0819
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو حقوقی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان ) ، اصفهان ، ایران،

سیده مرضیه طباییان

استادیار ، عضو هییت علمی تمام وقت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند ، اصفهان ، ایران

علیرضا شهنام نیا

عضو هییت علمی تمام وقت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند ، اصفهان ، ایران

چکیده

بحران شرایطی است که در اثر حوادث، رخدادها و عملکردهای طبیعی و انسانی به طور ناگهانی یا غیرقابل کنترل به وجود می آید و موجب ایجاد مشقت و سختی به یک مجموعه یا جامعه انسانی می گردد و بر طرف کردن آن نیاز به اقدامات اضطراری، فوری و فوق العاده دارد. گذشت زمان این نکته را بیان می دارد که همان گونه که پیشرفت علم و فناوری در عرصه های مختلف زندگی بشر وجود دارد، تهدیدات و تهاجمات بین کشورها نیز شکل خود را تغییر داده است. با توجه به وقوع بلایای طبیعی و نیز تغییر نوع تهاجمات و تهدیدات،تدابیر در خصوص دفاع از آسیب های ناشی از عوامل فوق در زمان غیر از وقوع آن ها و یا حین وقوع،می بایست در دستور کار برنامه ریزان قرارگیرد تا بتوانند از پیامدهای ناشی از بحران بکاهند. هدف این مقاله دستیابی به شاخص های طراحی سازمانی با عنوان مرکز مدیریت بحران و مطالعه تطبیقی الگوهای مورد استفاده در این نوع طراحی در ایران و نمونه های جهانی می باشد که بتواند بحران های طبیعی و غیر طبیعی را مدیریت کند. در این پژوهش از روش میدانی و کتابخانه ای به منظور جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. روش انجام پژوهش به این صورت بوده است که پس از شناخت و بررسی نمونه ها و مطالعه منابع موجود نتایج نهایی حاصل شده و شاخص های پیشنهادی در این زمینه ارایه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران ، الگوهای جهانی مدیریت بحران ، بحران های طبیعی ، بحران های غیر طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.