طراحی سازه ی پاویون دانشجویی با رویکرد بیونیک (با الهام از ساختار کانی ها)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 969
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فایزه طباطبایی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری بیونیک، دانشگاه کاشان، ایران-

حمیدرضا فرشچی

عضو هییت علمی گروه تکنولوژی معماری دانشگاه کاشان

بابک عالمی

عضو هییت علمی گروه تکنولوژی معماری دانشگاه کاشان

امیرحسین صادقپور

عضو هییت علمی گروه تکنولوژی معماری دانشگاه کاشان

چکیده

امروزه توجه به دانشگاه به عنوان یک نهاد اجتماعی موثر بسیار حایز اهمیت است. هر روزه دانشجویان وقت زیادی را در این مکان می گذرانند و علاوه بر آموزش، به فعالیت های جنبی و گروهی اعم از فرهنگی، هنری و... می پردازند. بدیهی است که قایل شدن خصیصه ی زیستی برای فضاهای دانشگاهی، توجه به کیفیت فضایی آن ها را در راستای رسیدن به مکانی مطلوب ، ضروری می سازد. طراحی پاویون با تعریف فضایی با سازه ی ساده و مستقل که در فضاهای باز نصب می شود و می تواند کاربری هایی نظیر نمایشگاه، اجرای موسیقی، مکانی برای استراحت موقت و... را در خود جای دهد، به عنوان راه حلی مناسب در این امر مطرح می شود. در این پژوهش طراحی فرم سازه ای پاویونی جنب دانشکدهی معماری و هنر دانشگاه کاشان صورت پذیرفت که معماری بیونیک با الهام گیری از طبیعت به عنوان ابزاری برای طراحی بهینه ی سازه ی آن به کار گرفته شد. نمونه ی طبیعی مورد بررسی کانی ها یا مینرال ها هستند که ویژگی هایی نظیر مقاومت فشاری، وزن مخصوص و سختی آن ها تحت تاثیر ساختار هندسیشان است. پس از بررسی، تجزیه و تحلیل ساختار مینرال ها، الگوی هندسی کانی فلدسپاتویید توسط نرم افزار راینو (Rhino) شبیه سازی شده و پس از بهینه یابی با نرم افزار سپ (Sap) و رسیدن به مقاومت فشاری حداکثر و وزن حداقل، به عنوان فرم سازه ی پاویون انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

پاویون دانشجویی، بیونیک، کانی، فلدسپاتویید، فرم سازه ای، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.