رتبه بندی شیوه های هوشمند سازی کنترل و هدایت جریان ترافیک، جهت افزایش ایمنی و کارایی تردد در ایران با استفاده از روش تاپسیس فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد رنجبر

کارشناس مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

نوید ندیمی

استادیار بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

افزایش جمعیت جهانی در اثر بهبود شرایط بهداشتی، درمانی و .... موجب گسترش شهرنشینی و نیاز روز افزون بشر به جابه جایی کالا و انسان، شده است. در جهت رفع نیاز های بشر به حمل ونقل و گسترش شهر ها، اموری نظیر مدیریت ترافیک، برنامه ریزی و ساخت امکانات کافی برای حمل‎ونقل عمومی و خصوصی، اجتناب‎ناپذیر خواهد بود. یکی از شیوه های نوین مدیریت ترافیک که در چند دهه ی اخیر با سرعت زیادی در حال پیشرفت و گسترش بوده، بهره گیری از سیستم های حمل ونقل هوشمند است. سیستم دوربین های هوشمند ثبت تردد، سیستم ارتباط بین خودرویی، سیستم های دستیار راننده و خودرو های خودکار و نیمه‎خودکار از نمونه های سیستم های حمل ونقل هوشمند بوده که در چند سال اخیر سرمایه گذاری های گسترده به منظور اجرایی نمودن این سیستم ها صورت گرفته است. با توجه به سرعت پیشرفت در این زمینه، انتخاب سیستم مناسب از بین سیستم های موجود، در آینده به دغدغه ی اصلی ارگان ها و نهاد ها تبدیل خواهد شد. تصمیم گیری در مورد استفاده از هر یک از سیستم های کنترل ترافیک به علت گستردگی معیار ها و پیامد ها امری پیچیده بوده و بر همین اساس مدل های ریاضی متعددی، در زمینه ی تصمیم گیری به کمک بشر آمده اند. در این مقاله با تعیین معیار های ضروری برای تعیین مناسب ترین شیوه ی مدیریت و کنترل ترافیک و به کارگیری روش تاپسیس فازی، سیستم های مطرح در زمینه ی حمل ونقل هوشمند جهت استفاده در ایران رتبه بندی خواهند شد. براساس نتیجه بررسی ها مناسب ترین شیوه هوشمندسازی کنترل و هدایت ترافیک در آینده در کشور، بهره گیری از سیستم ارتباط بین خودرویی خواهد بود.

کلیدواژه ها

ایمنی، کارایی، حمل ونقل هوشمند، تصمیم گیری، تاپسیس، فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.