ارزیابی الگوی ساخت مسکن مهر شهر زابل با رویکرد مسکن مناسب و با تاکید بر مولفه های امنیت و روشنایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رخشانی نسب

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان

فاطمه شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

مسکن مهر موضوعی است که در سالهای اخیر در راستای بهبود وضعیت مسکن از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است. این طرح با هدف تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد جامعه، قیمت زمین را از قیمت مسکن حذف نموده است و واحدهای مسکونی را به صورت اجاره 33 ساله در اختیار آنها قرار داده است. مقاله حاضر بر آن است تا با مطالعه و ارزیابی مسکن مهر شهر زابل از نظر دو مولفه امنیت و نور و روشنایی نقاط ضعف آن را دریافته و راهکارهایی جهت رفع آن تدوین و شرایط دستیابی به مسکن مطلوب را ارایه دهد. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی و ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مطالعات اسنادی و پیمایشی از طریق پرسشنامه و مصاحبه با ساکنان میباشد جامعه آماری این پژوهش ساکنان مسکن مهر شهر زابل و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 149 نفر برآورد شده است. برای تحلیل داده ها از روش های آماری آزمون tتک نمونه ای و رگرسیون گام به گام به کمک نرمافزار SPSS استفاده شده است. نتایج حاصل از t تک نمونهای نشان میدهد که وضعیت مسکن مهر شهر زابل از لحاظ برخورداری از شاخص های روشنایی و امنیت با مقدار محاسبه شده2.64 پایین تر از حد متوسط 3 می باشد. لذا وضعیت مسکن مهر شهر زابل از نظر این دو مولفه در وضعیت مطلوبی نمی باشد. نتایج رگریسون چندمتغیره نیز نشان می دهد که از میان مولفه های کیفیت مسکن، امنیت با ضریب بتا 0.622 بیشترین تاثیر را برمولفههای ارزیابی کیفیت مسکن مهر شهر زابل داشته است و روشنایی و تهویه مجتمع مسکن مهر زابل با ضریب بتا 0.466 کمترین سهم را در این ارزیابی دارد.

کلیدواژه ها

امنیت، روشنایی و تهویه، مسکن مهر، ارزیابی، شهر زابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.