مقایسه اثر ضد دردی عصارهی آبی برگهای زیتون تلخ ( Melia azedirach. L ) با عصارهی هیدروالکلی آن در موش صحرایی نر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: BIOC01_249
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 364
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
استاد، مرکز تحقیقات علوم اعصاب و رفتار رایان، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
استادیار مرکز تحقیقات علوم اعصاب و رفتار رایان، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
چکیده
یافتن موادی که باعث تسکین درد با کمترین عوارض میشوند از اهداف پژوهش های امروزی است. تحقیقات قبلی ما نشان داد که عصاره ی آبی برگهای زیتون تلخ در دوز 200 mg/kg اثر موثری در کاهش درد شیمیایی نشان میدهد اما بر درد حرارتی بی اثر است. طبق گزارشات موجود در مورد اثر ضد دردی عصاره ی اتانولی گونه ی مشابه )چریش Azadirach indica ( احتمال آنکه عصاره ی هیدروالکلی گیاه نیز اثر ضد دردی بروز دهد دور از انتظار نیست، لذا در این مطالعه اثر ضد دردی دوز mg/kg200 عصاره های هیدروالکلی و آبی با هم مقایسه شد. موشهای صحرایی نر ) 200-gr250 ( در 5 گروه کنترل، شم )تجویز صفاقی حال عصاره ی آبی(، شم )تجویز صفاقی حال عصاره ی هیدروالکلی(، تجویز صفاقی 200 mg/kg عصاره ی آبی و تجویز صفاقی 200 mg/kg عصاره ی هیدروالکلی تقسیم بندی شدند. به ترتیب برای سنجش درد شیمیایی از آزمون فرمالین و برای سنجش آستانه درد حرارتی از آزمون پرش دم استفاده شد.مقایسه ی عصاره ی آبی و هیدروالکلی در دوز mg/kg200 نشان داد که عصاره ی هیدروالکلی بر مرحله اول درد شیمیایی اثر معنی داری ندارد. در مرحله دوم آزمون فرمالین هر چند باعث کاهش درد میشود، اما اثر بخشی آن نسبت به عصاره ی آبی کمتر است ) P< 0.05 (. با توجه به اینکه که عصاره ی آبی نسبت به عصاره ی هیدروالکلی در درد شیمیایی بهتر عمل میکند. احتمالا عصاره گیری آبی مواد موثر بردرد شیمیایی را از برگ گیاه زیتون تلخ، بهتر استخراج مینماید.کلیدواژه ها
آزمون فرمالین، زیتون تلخ، موش صحرایی، عصارهی هیدروالکلیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.