بررسی انتروکوکهای مقاوم به ونکومایسین جداشده از دهانه رودخانه های واریزی به دریای خزر شهرستان عباس آباد استان مازندران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما ارزانی

دکتری میکروبیولوژی،انجمن علمی باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران،ایران

ندا زایرخطبه سرا

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران ایران.

حمید درویشی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران ایران.

قاسم شریفیان توتکله

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران ایران.

چکیده

ظهور باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک در مناطقی که آنتی بیوتیک استفاده می شود شایع است، اما ظهور این باکتریها به طور فزاینده در محیط های آبی نیز رخ داده که موجب آلودگی محیط زیست وآلودگی های دریایی خواهد بود. این مطالعه با هدف شناسایی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوت کیی در میان انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین جداشده از فاضاب ورودخانه به انجام رسیده است. نمونه برداری در چندین نوبت از آب های سطحی و رودخانه های ورودی به دریای خزر در شهرستان عباس آباد صورت گرفت. پس از غنی سازی اولیه،سوسپانسیون میکروبی در محیط کشت اختصاصی وتست های تاییدی انتروکوک از سایر استرپتوکوک ها و تست تشخیصی برای افتراق گونه ای انتروکوک وتست آنتی بیوگرام سویه ها در مورد ونکومایسین و چندین آنتی بیوتیک دیگر انجام شد. طبق این تحقیق از تمامی محیط های نمونه گیری شده انتروکوک جداسازی شد و با انجام تست های بیوشیمیایی، نتایج حساسیت میکروبی نشان از مقاومت سطح بالا وچند گانه در بین سویه ها داشت که بیشترین آن مربوط به اریترومایسین وآمپی سیلین بود و بعد از آن به ترتیب پنی سیلین ، جنتامایسین ونکومایسین و تتراسایکلین قرارداشتند. مانند بسیاری از مطالعات انجام شده گونه ی انتروکوک فکالیس وانتروکوک فسیوم بالاترین میزان شیوع را داشت. به سبب اینکه ژنهای مقاومت قابلیت انتقال بین باکتریها واز باکتریها به محیط ومخازن طبیعی را دارا بوده از اینرو باید نسبت به نظارت دقیق تر بر سیستم دفع وتصفیه پساب وفاضلابهای شهری به رودخانه ها وحذف ارگانیسمهای مقاوم از آن نظارت بیشتری مبذول داشت.

کلیدواژه ها

انتروکوک، ونکومایسین،مقاومت،رودخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.