نقش دولت در توسعه و ارتقای صنعت خودرو و قطعه سازی کشور کره جنوبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران
  • کد COI اختصاصی: AUTOISAS05_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته غلامی

ایران، تهران، کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج، شرکت ایران خودرو،

علیرضا اصغرپور

ایران، تهران، کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج، شرکت ایران خودرو،

عبدالحمید عربی

ایران، تهران، کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج، شرکت ایران خودرو،

سالمه قاسم پورفارسانی

ایران، تهران، کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج، شرکت ایران خودرو،

چکیده

امروزه دولت ها از طریق خط مشی های عمومی مختلف، امور سازمان ها را جهت دهی می کنند. در این مقاله با روش مطالعه تطبیقی به بررسی نقش دولت و خط مشی های آن در توسعه صنعت خودرو و قطعه سازی کره جنوبی پرداخته شده است. نتایج مطالعات نشان می دهد که دولت کره جنوبی علاوه بر توجه به توسعه زیرساخت های اقتصادی و سیاسی، خط مشی های توسعه ای کشور خود را در سطح کلان مشتمل بر سیاست جایگزینی واردات، توسعه صادرات صنایع سبک، توسعه صنایع سنگین و شیمیایی، اصلاحات اقتصادی، گشایش بازار سرمایه و پیوستن به سازمان تجارت جهانی در کنار 7 دوره برنامه توسعه اقتصادی پنج ساله دنبال نموده است. سیاست های دولت کره جنوبی در بخش صنعت خودرو به صورت مونتاژ اس کی دی، مونتاژ سی کی دی، تولید انبوه به همراه افزایش داخلی سازی، توسعه محصولات جدید و صادرات و به تازگی توسعه برندهای جدید و ورود به بازار خودروهای الکتریکی و هیبریدی منجر به تمرکز بر زنجیره تامین خودکفا و افزایش چشمگیر داخلی سازی شده است.در حوزه قطعه سازی، استراتژی ماژولارسازی، بهره مندی از سیستم نوآوری منطقه ای، بازاریابی، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی، ایجاد زیرساخت های مناسب و توسعه تکنولوژی از عوامل موثر بر ارتقا و رقابت پذیری صنعت قطعه سازی کره جنوبی و در نهایت افزایش ساخت داخل و خودکفایی صنعت قطعه خودرو این کشور می باشد. نتایج مطالعه تطبیقی صنعت خودرو و قطعه سازی کره جنوبی برای صنعت خودرو و قطعه سازی ایران این نتیجه را به همراه دارد که علاوه بر این که می بایست الگوی خط مشی های توسعه پایدار صنعت خودرو و صنایع مرتبط آن را تدوین، تصویب و طی یک برنامه جامع و بلند مدت و چند مرحله ای پیاده سازی نمود، می بایست در جهت ارتقای صنعت قطعه سازی از دانش شرکت های همکار جهانی در تاسیس مراکز تحقیق و توسعه قطعه سازی و الگوبرداری از مدل ماژولارسازی در صنعت قطعه سازی در جهت توسعه صنعت قطعه سازی و خودروی ایران بهره جست.

کلیدواژه ها

خط مشی، دولت، مطالعه تطبیقی، صنعت خودرو، صنعت قطعه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.