تاثیر تیمارهای زیستی بر خصوصیات ظاهری رشد و گره زایی در دو رقم لوبیا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_601
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود محمدی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد

چکیده

به منظور بررسی تاثیر تیمارهای زیستی فسفاتی (P)، نیتروژنی (N) و روی (Zn) بر خصوصیات ظاهری رشد و گره زایی دردو رقم لوبیا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی درسه تکراراجرا شد. تیمارها شامل دو رقم لوبیاچیتی (تلاش و صدری)، چهار سطح فسفر ((P(0: شاهد، (P(1: مصرف سوپرفسفات تریپل براساس آزمون خاک، (P(2 مصرف کود زیستی فسفاتی و سوپر فسفات تریپل به میزان 50 درصد توصیه بر اساس آزمون خاک و P3: کود زیستی فسفاتی)، سه سطح نیتروژن (N0: شاهد، N1: مصرف کود اوره و N2: مصرف مایه تلقیح ریزوبیومی) و سه سطح روی (Zn0: شاهد، Zn1: مصرف 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و Zn2: کود زیستی روی) بود. نتایج نشان داد اثر رقم، فسفر، نیتروژن و روی بر صفات مورد مطالعه معنیدار شد. بیشترین میزان این صفات از رقم صدری، تیمارهای P2 و N2 حاصل شد. در بین اثرات متقایل سه گانه برهمکنش فسفر در نیتروژن در روی بر وزن تر گیاه و تعداد گره معنی دار شد. بیشترین مقدار وزن تر گیاه (45/3 گرم) از تیمار ترکیبی P2N2Zn1 و حداکثر تعداد گره (28 عدد) از تیمار P3N2Zn2 حاصل شد. جهت افزایش خصوصیات ظاهری رشد و گره زایی مصرف تیمارهای زیستی فسفاتی، نیتروژنی و روی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

میکوریزا، سرعت رشد، تعداد گره، وزن خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.