تاثیر روش سله شکنی بر خصوصیات کمی و کیفی پسته در استان کرمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_419
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی امیرپوررباط

محقق مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

هرمزد نقوی

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

آرش صباح

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

مسعود موسی نژاد

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

چکیده

از بین بردن سله های سطحی می تواند منجر به هوادهی بهتر خاک و حفظ ذخیره رطوبتی آن گردد که این امر سببکاهش مشکلات ناشی از تنش رطوبتی، بهبود ساختمان خاک، افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، افزایش درآمد ورسیدن به توسعه پایدار می شود. این پژوهش به منظور مقایسه روش های مختلف سله شکنی در باغات پسته استان کرمانانجام شد. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با چهار تیمار: استفاده از رتیواتور،کولتیواتور مزرمه، دیسک و مدم سله شکنی انجام شد. پارامترهایی نظیر عملکرد تر، انس محصول، درصد پوکی و خندانی وعملکرد اقتصادی محصول اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که عملکرد و صفات کیفی محلول شامل خندانی و انس محصولدر تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری را نشان داد. در نهایت بهترین تیمار این آزمایش، تیمار کولتیواتور تشخیص داده شد.استفاده از این وسیله خاکورز موج افزایش مملکرد و کیفیت محصول نیز شد.

کلیدواژه ها

انس، درصد خندانی، روتیواتور، کولتیواتور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.