جلوه های ابریشم در دفاتر نظم و نثر سعدی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
  • کد COI اختصاصی: OSPL01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زری عبودی زاده

کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی ( اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی ) – دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ اهواز

فاطمه عبودی زاده

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی – تدریس در دانشگاه پیام نور اهواز سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ – تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

چکیده

مطالعه آثار سعدی به ما امکان می دهد که هم از مواعظ و رهنمودهای تربیتی و اخلاقی شاعر برخوردار شویم و هم از فرهنگ ، آداب و رسوم ، صنایع و هنرهای زمان او آگاهی بیشتری به دست آوریم ؛ از این جمله است صنعت دیبابافی و منسوجات ابریشمی که در این پژوهش بر آنیم تا با استفاده از اشارات موجود در آثار سعدی اطلاعات مربوط به آنها را جمع آوری و نتایج حاصل را بیان داریم . سعدی در رابطه با این موضوع در آثار خود برخی مراکز دیبا را به طور مستقیم نام برده و به بعضی با یاد کردن از گونه ای خاص ، به طور غیر مستقیم اشاره کرده است . او همچنین از انواع بافته های ابریشمی و ویژگی های آنها سخن گفته است . در تشبیهاتش نیز از نقش و رنگ های دیبا بهره گرفته و موارد متعدد کاربرد آن را برشمرده است ؛ همچنین به شیوه ی دوخت برخی از پوشش های ابریشمی نیز اشاراتی نموده است . با توجه به آنچه او در این زمینه بیان داشته پی می بریم که دیبا از نظر سعدی بافته ای ارزشمند است از جهت الیاف ، و هنرمندانه است از نظر زیبایی و ظرافت ؛ با این وجود دیبا عیب انسان را نمی پوشاند و قدر و منزلت کسی را بالا نمی برد ، به عبارت دیگر نه زشت را زیبا می کند و نه نادان را دانا.

کلیدواژه ها

سعدی ، دیبا ، مراکز تهیه ، انواع ، کاربرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.