تروریسم سایبری علیه ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
  • کد COI اختصاصی: OSPL01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عبدی

دانش پژوه موسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی(ص) العالمیه

چکیده

پدیده تروریسم در قرن بیستم به علت پیشرفت تکنولوژی رشد فزاینده ای یافته است. تروریسم سایبری و رسانه ای جزء جدیدترین شکل و مصداق تروریسم است که در این نوشتار به عنوان یک پدیده مجرمانه مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد. به عنوان پرسش اصلی این پژوهش می توان این سوال را مطرح کرد: امروزه تروریسم سایبری و استفاده از تکنولوژی نوین از سوی تروریسم ها امنیت کشور را دچار چه چالش هایی کرده است در این جستار سعی شده است با بهره مادی از روش تحلیل داده ها، با رویکردی کیفی، که مبتنی بر گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای است. به سوال پژوهشی پاسخ داده شود. هدف از نگارش مقاله حاضر بررسی تحول در فعالیت های تروریستی از جمله تروریسم سایبری علیه ایران است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که عواملی از قبیل افزایش انواع سلاح ها، عدم قانون گذار به روز، رفتار دوگانه با تروریسم باعث افزایش این پدیده شده است، در کنار این دو اصل باید از توسعه وسایل ارتباط جمعی (همچو فیس بوک و ... ) نام برده که به تروریستها در آشنا کردن با اهداف و انگیزه هاشان یاری می رسانند؛ و بهترین راه مقابله با اقدامات تروریستی در محیط سایبر، تقویت اقدامات امنیتی در شبکه های رایانه ای و انترنتی، قوانین حقوقی به روز، و تشکیل شورای مجازی یا سازمانی مقتدر در ایران علیه تروریسم سایبری می باشد و این امر مستلزم انجام مطالعات در خصوص تاثیر انقلاب اطلاعاتی بر امنیت ملی است تا باعث کاهش آسیب پذیری ها و تقویت امنیت ملی در مقابل تروریسم سایبری شود.

کلیدواژه ها

تروریسم سایبری، فضای سایبر، تروریسم سایبری، پیش گیری، اقدامات امنیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.