تدوین چشم انداز استراتژیک مبتنی بر مدیریت دانش و نمود آن در سطح سازمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی الگوهای مدیریت در عصر پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: MPPE01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا شاه مرادی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

زینب صالح طبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

کبری صالح طبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

چکیده

سرعت انکارناپذیر تغییر و تحولات در همه ابعاد محیط تجاری، سازمان ها را بر آن داشته است تا باتدوین رسالت ها و چش ماندازهایی معین، مسیر خود را در این محیط مشخص سازند. دیران همواره با واژه هایمبهمی در ادبیات مدیریتی مواجه بوده اند. تبیین این واژه ها می تواند در شناخت و بهره گیری بهتراز مباحثنظری سودمند باشد. استراتژی یکی از این زمینه هاست که با واژه هایی همچون برنامه ریزی استراتژیک،مدیریت استراتژیک، تفکر استراتژیک و… انباشته شده است. هریک از این واژه ها خود گرفتار چند تعبیری وچند گونه نگری است. اگر رویکردهای نوین استراتژی نبود، امروز استراتژی همچون بسیاری از مفاهیم دیگر مدیریتی به تاریخ ادبیات مدیریتی سپرده شده بود. برنامه ریزی استراتژیک به محیطی باثبات و پایدار، عواملمحیطی در تعادل با تغییرات پیوسته، کنش و واکنش قابل فهم و قابل پیش بینی نیاز دارد و در فقدان چنینشرایطی از کارکرد موثر بازمی ماند. از طرفی ما اکنون در عصری زندگی می کنیم که حقیقتا می توان آن راعصر دانش نامید. حرکت در این مسیر بدون توجه به دانش و اطلاعات غیر ممکن به نظر می رسد. لذا مدیران برآن هستند تا با استفاده و پیاده سازی مناسب مدیریت دانش در سازمان، از آن بهره کافی ببرند. در نتیجه: دراین میان سازمان هایی که درجه بالایی از خلاقیت و عملکرد کاری دارند دانش خود را به صورت اثر بخشیمدیریت می کنند. بنابراین، استفاده از داده ها، دانش و اطلاعات برای پیش بینی آینده و تدوین چشم اندازاستراتژیک، اهداف و برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت، لازم و ضروری است.

کلیدواژه ها

تفکر استراتژیک، مدیریت دانش، سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.