پیش بینی بیشینه عمق آبشستگی در محل پل در حالت جریان تحت فشار با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC16_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا قنبری نمین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه امیرکبیر

اکبر صفرزاده

دانشیار مهندسی عمران آب، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی

امیر رضا زراتی

استاد سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در زمان سیلاب، عرشه اکثر پل ها در اثر افزایش زیاد عمق جریان، به طور کامل مستغرق شده و یا قسمتی از آنها زیر آب فرو می رود. در اثر این پدیده، آبشستگی در زیر عرشه بصورت آبشستگی تحت فشار رخ خواهد داد. برای شناخت این پدیده، مطالعات آزمایشگاهی توسط محققین قبلی انجام گرفته که نتیجه ی آنها، استخراج معادلات رگرسیونی متفاوتی برای تخمین عمق آبشستگی بیشینه تحت فشار در زیر عرشه ی پل می باشد. مقایسه ی روابط ارایه شده نشان می هد که هیچکدام از آنها به دلیل پیچیدگی ماهیت مسیله دارای جواب مطلوب نمی باشند. در این پژوهش، داده های آزمایشگاهی برداشت شده توسط Umbrell و همکاران در سال 1998 و همچنین داده های آزمایشگاهی Arneson در سال 1997، با استفاده از شبکه ی عصبی MLP توسعه یافته مدل سازی شده است. نتایج حاصل از مدل سازی نشان می دهد که ضریب همبستگی شبکه ی عصبی، برای داد های Umbrellو همکاران (1998)، 0.98 و برای داد های Arneson (1997)، 0.97 می باشد. این در حالی است که ضریب همبستگی معادله تجربی Umbrell و همکاران در سال 1998 به عنوان بهترین مدل رگرسیونی، برای داده های Umbrell و همکاران (1998) و همچنین داده های Arneson (1997)، به ترتیب برابر 0.86 و 0.62 می باشد.

کلیدواژه ها

آبشستگی تحت فشار، شبکه ی عصبی MLP، محل پل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.