مدیریت کاهش هزینه و زمان در پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC16_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رضاخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران،گرایش مدیریت ساخت،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان ،

محمد ذونعمت کرمانی

دانشیار، بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

پروژه های عمرانی در نظام اقتصادی و بودجه بندی کشور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هرساله بخش عمده ای از درآمدهای ملی کشور ما صرف سرمایه گذاری در طرح های عمرانی و امور زیر بنایی می گردد و بحران، واقعیتی اجتناب ناپذیر در یک پروژه عمرانی است، چرا که هنگام مواجه ه با بحران،پروژه های عمرانی، هزینه و وقت زیادی صرف مقابله با بحران می کنند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مدیریت بحران در پروژه های عمرانی در کاهش هزینه و زمان، به رویکرد آن در پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان ،پرداخته است. برای تبیین و شناسایی تاثیر مدیریت بحران در هزینه و زمان یک پروژه عمرانی، پرسشنامه 45 سیوالی مدیریت پروژه عمرانی با پایایی803/0 و پرسشنامه 35 سیوالی مدیریت بحران با پایایی 791/0 ،استفاده شد. از میان کارفرما، مشاور و پیمانکاران این پروژه،.120 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و نرم افزار spss بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که در پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان، هر عاملی که باعث افزایش هزینه و زمان در پروژه ها می شود، می تواند عامل تشدید بحران شود، همچنین در این پروژه، تشکیل تیم مدیریت بحران متشکل از کارفرما، مشاور و پیمانکار در کنار عامل چهارم در پروژه های عمرانی، باعث کاهش هزینه و زمان می شود. در همین راستا توجه به ایجاد راهکاری جامع برای به کارگیری برنامه های میانجی و کمکی برای رفع بحران و حذف عوامل تاثیرگذار بر روی بحران و گنجاندن مهارت حل بحران به صورت عملیاتی برای اعضای تیم مدیریت بحران و تقویت آن،ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران،زمان،هزینه،پروژه عمرانی،مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.