بررسی خصوصیات بیوشیمیایی میوه ژنوتیپ های سیاه توت رونده بومی ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_517
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 490
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز
چکیده
سیاه توت رونده همانند بسیاری از ریز میوه های دیگر منبع غنی از آنتوسیانین و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که با خنثی کردن اثر رادیکال های آزاد اکسیژن، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. این محصول دارای قابلیت های میوه کاری و تغذیه ای بسیار بالا بوده برای اهلی سازی و کشت ان نیاز به شناخت خصوصیات ژنوتیپ های محلی و گزینش بهترین های آنها برای انجام برنامه های اصلاحی میباشد. در این مقاله خصوصیات بیوشیمیایی 6 ژنوتیپ مختلف از سه جنس سیاه توت رونده بومی ایران مورد بررسی قرار گرفت. ژنوتیپ های نهارخوران و کازرون از جنس R. sanctus اشکورات و گنجنامه از جنس R. hirtus و ماسوله و فومن از جنس R. persicus در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفتند. خصوصیات شیمیایی شامل میزان آنتوسیانین، فنول، فعالیت آنتی کسیدانی، مواد جامد محلول، ویتامین C و میزان اسید قابل تیتراسیون اندازه گیری شد. بررسی میزان آنتوسیانین در ژنوتیپ های مورد بررسی نشان داد که بیشترین میزان در ژنوتیپ های کازرون و نهارخوران از جنس R. sanctus به ترتیب 144.65و135.22و mg/100 g و کمترین میزان نیز در جنس R. hirtus و در ژنوتیپ اشکورات 70.45 mg/100 g بود. تمامی ژنوتیپ ها از این لحاظ دارای اختلاف معنی داری با یکدیگر بودند. بیشترین میزان اسید در ژنوتیپ نهارخوران بود که البته با ژنوتیپ های اشکورات و ماسوله اختلاف معنی داری نشان نداد. در ژنوتیپ کازرون بدست آمد. به علاوه اینکه میزان فنول در هیچکدام از ژنوتیپ های مورد مطالعه تفاوت معنی داری با یکدیگر نشان ندادندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.