تاثیر تصویرسازی اختصاصی و عمومی شناختی و انگیزشی بر اجرای مهارت دریبل فوتبال

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • کد COI اختصاصی: ASSH01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله محمدی خواهان

دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی

غلامرضا لطفی

دانشیار دانشگاه تربیت دبیرشهیدرجایی

فرشید طهماسبی

استادیار دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی

چکیده

هدف کلی تحقیق حاضر تعیین تاثیر تصویرسازی اختصاصی و عمومی شناختی و انگیزشی بر اجرای مهارت دریبل فوتبال بود. شرکت کنندگان حدود 72 نفر از دانش آموزان در دسترس زنجان با میانگین سنی 17/56 سال بودند که بر اساس نمرات آزمون توانایی تصویرسازی، به صورت گمارش تصادفی، در یکی از 6 گروه اصلی (کنترل، عمومی شناختی، تبحر عمومی انگیزشی، برانگیختگی عمومی انگیزشی، اختصاصی شناختی و اختصاصی انگیزشی) قرار گرفتند. همگی آزمودنی ها ازسلامت کامل برخوردار بودند و با رضایت آگاهانه در پژوهش شرکت نمودند. بعد از مرحله پیش آزمون 18 جلسه تمرین دوره اکتساب شد که هر نفر 7 بلوک 3 تایی از تمرین دریبل فوتبال را در هر جلسه انجام داده و در گروه های تصویرسازی شرکت کنندگان در بین بلوک های 7 تایی تمرین، اقدام به انجام تمرینات تصویرسازی می نمودند. گروه تمرین بدنی هر جلسه 21 دریبل فوتبال و گروههای تمرینی تصویرسازی 21 تمرین دریبل و در بین هر بلوک، 3 تمرین تصویرسازی با کنترل زمان بندی انجام می دادند.72 ساعت پس از پایان دوران اکتساب از تمامی آزمودنی ها آزمون یادداری و انتقال گرفته شد. نتایج نشان داد که در مرحله اکتساب اگرچه تصویرسازی بر عملکرد تمامی گروه ها تاثیر معناداری داشته است اما تفاوت معناداری بین گروه ها مشاهده نشده است. در آزمون های یادداری و انتقال مشخص گردید که دو گروه تبحر عمومی انگیزشی و اختصاصی شناختی بطور معناداری بهتر از گروه کنترل عمل کرده اند اما بین سایر گروهها تفاوت معناداری مشاهده نشده است. با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می گردد ورزشکاران برای یادگیری بهتر مهارت هایی مثل دریبل فوتبال از تصویرسازی تبحر عمومی انگیزشی و تصویرسازی اختصاصی شناختی بیشتر استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

تصویرسازی، شناختی، انگیزشی، عمومی، اختصاصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.