بررسی تاثیر آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر میزان آگاهی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های نیروهای مسلح

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-4-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری اسفندانی

دانشجوی کارشناس ارشد پرستاری مراقبت ویژه، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری

شهلا علیاری

دکترای برنامه ریزی درسی، استادیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت مادر و نوزاد

سید امیرحسین پیشگویی

دکترای تخصصی پرستاری، استادیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه داخلی- جراحی

عباس عبادی

دکترای آموزش پرستاری، دانشیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، دانشکده پرستاری، گروه داخلی - جراحی

چکیده

مقدمه: بکارگیری مراقبت مبتنی بر شواهد جهت ارتقاء مهارت های پرستاران شاغل در بخش ویژه، نیازی اساسی بوده و پرستاران باید ضمن کسب آگاهی از آخرین شواهد پژوهشی، دانش تولید شده را در بالین به کار بندند. هدف: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر آگاهی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های منتخب نیروهای مسلح می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، در سال 1395 بین دو بیمارستان منتخب نیروهای مسلح به صورت مبتنی بر هدف در نظر گرفته شدند. 90 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه، از این دو بیمارستان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و بطور مساوی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون مداخله در قالب کارگاه آموزشی دو روزه به صورت تیوری و عملی ارایه شد و در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. جمع آوری داده ها در هر دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی و پایایی آن بررسی شده بود، انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های کولموگروف- اسمیرونوف (Kolmogorov-Smirnov)، تی مستقل، تی زوجی، آزمون دقیق فیشر استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد، میانگین نمره آگاهی پرستاران قبل از مداخله در گروه آزمون 3/6±11/2 و در گروه کنترل 5/1±11/3 بود. (P=0/943) که پس از مداخله، نمره گروه آزمون 2/3±21/02 و در گروه کنترل به 5/1±11/4 تغییر یافت. آزمون تی مستقل نشان داد این اختلاف در مرحله ی پس آزمون بین دو گروه به لحاظ آماری معنی دار بود (P=0/0001). بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر آگاهی پرستاران شاغل در بخش ویژه، آموزش پرستاران در خصوص مفاهیم عملکرد مبتنی بر شواهد به صورت نظری و عملی (آموزش کارگاهی) توصیه می شود.

کلیدواژه ها

آگاهی، پرستاران، مبتنی بر شواهد، مددجو، مراقبت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.