امکان سنجی نواحی مستعد کشت زعفران در دشت کاشمر با استفاده از GIS
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه زراعت و فناوری زعفران، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SAFRON-1-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 432
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور
دانشجوی دکتری اقلیم شناس ی، دانشگاه خوارزمی و مدرس دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
زعفران بهعنوان گرانبهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان از جمله گیاهانی است که با توجه به مقاومت خود در برابر خشکی نقش قابل توجهی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مناطق خشک و نیمه خشک خراسان جنوبی و رضوی پیدا کرده است. هدف اصلی این مطالعه، تعیین نواحی مستعد کشت زعفران با توجه به برخی متغیرهای اصلی موثر در آن میباشد. داده های اقلیمی مورد نیاز، از اداره کل هواشناسی خراسان رضوی برای دوره 1368-1390 اخذ شد. جهت تهیه نقشه سطوح ارتفاعی، شیب، جهت شیب، و TIN3 (شبکه نامنظم مثلثاتی) از نقشه های توپوگراف ( (DEM4 (مدل رقومی ارتفاع) سازمان نقشهبرداری با مقیاس 1: 50000استفاده گردید. نقشه پوشش گیاهی و کاربری اراضی از نقشههای قابلیت اراضی در مقیاس1: 50000 مربوط به موسسه تحقیقات آب و خاک کشور استخراج گردید. از سامانه اطلاعات جغرافیایی به منظور رقومی سازی و تهیه نقشه ها استفاده شد. پس از تشکیل پایگاه اطلاعات فضایی منطقه، با استفاده از نرم افزار ArcGIS 9.3 اطلاعات توصیفی نقشه ها به آنها اضافه گردید. سپس براساس شرایط مورد نیاز در خصوص هر پارامتر و اهمیت هر یک از لایه ها، با استفاده از نرم افزار AHP5(فرایند تحلیل سلسله مراتبی) وزن دهی صورت گرفت و پس از عملیات همپوشانی وزنی در محیط GIS پهنه بندی انجام گردید.نتایج حاصله قسمتهای مرکزی و جنوبی دشت را به عنوان مستعدترین مناطق نشان داد که در حال حاضر کاربری این اراضی به کشت دیم، آبی، مراتع نیمه متراکم و متراکم اختصاص داردکلیدواژه ها
پهنه بندی، زعفران، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شاخص های محیطی و اقلیمی ، کاشمرمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.