تاثیر القای تتراپلوییدی بر تخم گشایی، بازماندگی، شاخص های رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-30-4_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد بهرامی باباحیدری

دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران

سعید کیوان شکوه

دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران

سالار درافشان

استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

سیدعلی جوهری

استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، ایران

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر القای تتراپلوییدی در قزل آلای رنگین کمان بر بازماندگی، رشد، ویژگیهای لاشه و همچنین ترکیب اسید های چرب عضله میباشد. برای این کار از 8 مولد ماده با میانگین وزن 246 ± 1600 گرم و 6 مولد نر با میانگین وزن 186 ± 1393 گرم که از نظر سنی 4 ساله بودند استفاده شد. شوک دمایی 65 ساعت-درجه بعد از لقاح و به مدت 10 دقیقه و با دمای 28 درجه سانتی گراد اعمال شد. نتایج نشان داد درصد القای تتراپلوییدی به صورت میانگین 2± 21 / 68 بود که با اندازه گیری گلبو لهای قرمز مشخص شد. نرخ بازماندگی از مرحله لقاح تا چشم زدگی در گروه تحت شوک دی رهنگام برای القای تتراپلوییدی 20 / 1± 33 / 67 بود که نسبت به گروه دیپلویید که 59 / 1± 12 / 92 به طور معناداری کاهش یافت ) 05 / p > 0 (. بازماندگی در مرحله چشم زدگی تا تخم گشایی در گروه تحت شوک 55/33±1/33 بود که نسبت به گروه دیپلویید که 45 / 0± 10 / 98 به طور معناداری کاهش یافت ) 05 / p > 0 ( از نظر شاخصهای رشد نظیر وزن نهایی و افزایش وزن در انتهای دوره آزمایش یعنی 38 روز بعد از شروع تغذیه فعال گروه تحت شوک به طور معناداری بهتر از گروه دیپلویید بود ) 05 / p > 0 (. ترکیب بیوشیمیایی لاشه از نظر میزان پروتیین، چربی و رطوبت بین دو گروه تفاوت داشت ) 05 / p > 0 ( نتایج این پژوهش نشان داد که در اثر شوک دیرهنگام القای تتراپلوییدی میزان بازماندگی در مراحل اولیه تکامل ماهی کاهش می یابد و همچنین میزان اسیدهای چرب اشباع کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss ، تتراپلوییدی، بازماندگی، ترکیب اسید چرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.