تعیین شاخص های کلیدی جهت استقرار فناوری اطلاعات در حوزه سلامت

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMS-3-9_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی تقوی فرد

دکترای مهندسی صنایع - استادیار، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی

اسحاق سعیدی رباط

مهندس کامپیوتر و کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات - مشاور مدیریت فناوری اطلاعات در شرکت آشنا

چکیده

این تحقیق به بررسی فرایند استقرار فناوری اطلاعات در حوزه سلامت پرداخته است. پژوهش مذکور با محوریت تعیین شاخص های کلیدی، استقرار فناوری اطلاعات در یک موسسه خدماتی (بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی را مورد بررسی قرار داده است. در راستای انجام این تحقیق از روش دونابدیان برای طبقه بندی شاخص ها و روش اریکسون - پنکر برای مدلسازی فرایندها چه فرایندهای وضع موجود و چه فرایندهای وضع مطلوب، استفاده گردیده است. برای ایجاد یکپارچگی میان مدلسازی و استقرار نرم افزار، معماری سرویس گرا مورد استفاده قرار گرفته و برای جمع آوری اطلاعات در راستای پاسخ گویی به پرسش های تحقیق از دو روش مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است. این پژوهش مدلی ارایه نموده تا به پرسش های چهارگانه ذیل پاسخ گوید: 1- مشکلات اصلی تبدیل فرایندهای موجود (فرایندهایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موثر یا متاثر از فناوری اطلاعات هستند) به فرایندهای مطلوب جهت استقرار فناوری اطلاعات در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی) چیست 2- رفع مشکلات استخراج شده از فرایندهای موجود، چگونه در یک بخش (مثلا بخش اورژانس اجرایی می گردد 3- فناوری اطلاعات چگونه می تواند در عملکرد بخش اورژانس تاثیرگذار باشد 4- شاخصهای پیامد (Outcome Indicators) جهت استقرار فناوری اطلاعات در بخش مذکور چگونه طبقه بندی و استفاده می شوند در پایان جهت تایید روایی و پایایی مدل، مدل ارایه شده پیاده سازی گردید و نتایج بدست آمده حاکی از مورد تایید و مناسب بودن مدل ارایه شده می باشد.

کلیدواژه ها

مدلسازی کسب و کار، شاخص های کلیدی روش دونابدیان، روش اریکسون - پنکر، معماری سرویس گرا، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سیستم اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.