تعیین زمان برداشت و عمر انبارمانی مناسب میوه نارنگی کینو در شهرستان جیرفت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-31-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی میری

استادیارگروه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد کرج

میثم سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد کرج

احمد احمدپور

استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج

چکیده

مرکبات جزو میوه های نافراز گرا بوده و زمان برداشت و طول دوره انبارمانی می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت میوه داشته باشد. این آزمایش به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه های برداشت شده نارنگی کینو در پانزدهم آذر، سی ام آذر، پانزدهم دی، سی ام دی و پانزدهم بهمن پس از 90-30 روز انبار خنک در دمای 6-4 درجه سانتیگراد در یکی از باغات شهرستان جیرفت اجرا گردید. نتایج نشان داد که برهمکنش زمان برداشت و مدت انبارمانی بر روی وزن میوه، گوشت، تفاله و عصاره و همچنین مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتر (TA) و TSS / TA در سطح احتمال 1 درصد معنی دار گردید. تاخیر در برداشت باعث افزایش صفاتی از قبیل میزان وزن میوه، TSS و TSS / TA شد و بیشترین میزان TSS و TSS / TA مربوط به برداشت میوه ها در 15 بهمن بود. با افزایش دوره انبارمانی، درصد کاهش وزن میوه ها افزایش یافت. در مجموع، تاریخ برداشت پانزدهم ام بهمن بهترین زمان برداشت جهت انبارداری میوه نارنگی کینو در جیرفت می باشد.

کلیدواژه ها

انبارداری، کیفیت میوه، مواد جامد محلول، وزن میوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.