اثربخشی یادگیری سازگار با مغز بر مولفه های برنامه ریزی و حل مساله ی کارکردهای اجرایی دانش آموزان دبستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی تربیتی، دوره: 13، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_JEP-13-43_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه سیفی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی

صغری ابراهیمی قوام

دانشیار روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی

حسن عشایری

ستاد علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران

نورعلی فرخی

استاد روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

راه حل مشکلات تعلیم و تربیت کنونی، نیازمند رویکردی پیچیده تر وآگاهانه است که بخشی مهم به وسیله ی علم مغز، ذهن و تعلیم و تربیت (یادگیری سازگار با مغز) ارایه شده است. یادگیری سازگار با مغز بر چگونگی یادگیری طبیعی مغزکیدتا دارد و به دنبال تغییر چارچوب، بر اساس ساختار و کارکرد واقعی مغز انسان برای ایجاد آموزش موثر است. هدف اصلی پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی یادگیری سازگار با مغز بر مولفه های برنامه ریزی و حل مساله کارکردهای اجرایی دانش آموزان پایه چهارم دبستانی بوداین. پژوهش با طرح گروه کنترل نابرابر، از طرح های نیمه آزمایشی انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه ی دانش آموزان دبستانی پسرانه غیردولتی مدارس سلام در شهر تهران ( 7 مدرسه) در سال تحصیلی 94- 95 بود و نمونهی هدفمند به تعداد 38دانش آموز پایه چهارم از دو مدرسه سلام منطقه 5 تهران انتخاب شد. 50 ساعت آموزش سازگار با مغز برای معلم گروه آزمایش و 3 ماه آموزش دانش آموزان بر اساس طرح درس های سازگار با مغز برای دروسریاضی، فارسی و علوم اجرا شد. با استفاده از ابزار آزمون برج لندن، داده های پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شد و با استفاده از آزمون های تحلیل کوواریانس یک راهه و چند راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که یادگیری سازگار با مغز بر افزایش مولفه های برنامه ریزی و حل مساله کارکردهای اجرایی موثر بوده است( 0/416 =اندازه اثر، P< 0/01، .(F=24/94 این یافته ها، یادگیری و آموزش هوشمندانه و آگاهانه با توجه به مولفه ها و اصول یادگیری سازگار با مغز را بر توانایی برنامه ریزی و حل مساله تاکید میکند.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، حل مساله کارکردهای، اجرایی، یادگیری سازگار با مغز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.