تولید و کاربردهای نانوفیلم های شفاف با نانو سلولز و نانو کیتین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOD01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 956
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه ایزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

حسین یوسفی

استادیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مشکور

استادیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

داوود رسولی

استادیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در دهه های گذشته، پلیمرهایی که از منابع تجدیدپذیر تهیه شده اند در دنیای علمی و صنعتی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در واقع منابع تجدیدپذیر از مواد پلیمری تقویت شده با فیبرهای سلولزی و فیبرهای کیتینی به طور سالانه، پاسخی برای حفظ توسعه پایدار اقتصادی و اکولوژیکی می باشد. در سال های اخیر، محققان جهت استفاده از قدرت ذاتی و عملکرد الیاف و نانوذرات در ترکیب با پلیمرهای طبیعی سبز برای تولید نانو بیوکامپوزیت های شفاف کار کرده اند. از جمله بیومواد پایدار که در نانو کامپوزیت های شفاف مورد استفاده قرار گرفته است می توان به نانو سلولز، نانو کیتین و نانو کیتوسان اشاره کرد. از خواص بسیار مهم این نانو بیومواد، پایداری، زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، تجدیدشوندگی، در دسترس بودن ماده اولیه، ارزان و فراوان بودن ماده اولیه و همچنین ایمن بودن آنها است. نانو سلولز و نانوکیتین به دلیل ویژگی های ذاتی جالب توجه از جمله سطح ویژه زیاد، مرفولوژی منحصر به فرد ( نسبت طول به قطر زیاد )، فراوانی منابع، دانسیته کم، مقاومت مکانیکی زیاد، قابلیت تجدیدپذیری و زیست تخریب پذیری مورد توجه زیادی قرار گرفته است. بعلاوه به دلیل ابعاد نانومتری فیلم های تهیه شده از این نانوفیبرها شفافیت نسبی بیشتری نسبت به فیلم های تهیه شده از فیبرهای میکرومتری دارند. در این مقاله به طور خلاصه به کاربردهای فیلم های شفاف بر پایه نانوسلولز و نانو کیتین اشاره می شود.

کلیدواژه ها

نانو فیلم شفاف، نانو کیتین، نانو سلولز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.