بررسی اثر تغییر شکل طوق بر روند و میزان آبشستگی موضعی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC06_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بلوچی

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا چمنی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدکریم بیرامی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

همه ساله پلهای زیادی در اثر آبشستگی پایه های آنها در اثر جریان آب در رودخانه ها تخریب می شود. تا کنون راههای زیادی جهت مقآبله با آبشستگی به کار گرفته شده است. این روشها در دودسته عمده ی افزایش مقاومت مواد موجود در بستر مانند استفاده از سنگچین و کاهش اثر عوامل فرسایش که مهمترین آنها استفاده از طوق و شکاف است قرار می گیرد. بزرگترین مشکل دسته دوم آن است که به طور کامل آب شستگی را از بین نمی برد و گاهاً ناحیه آب شستگی را وسعت می دهد. در این مقاله ضمن مشاهداتی اثر طوق های قبلی بر آب شستگی (دایره ای با قطر 2 و 3 برآبر قطر پایه) با تغییر شکل طوق سعی بر آن شده که این عمق را به حداقل برسانیم. مدل به صورت فیزیکی با مقیاس مناسب ساخته شده و آزمایش گردید نتایج نشان می دهد که در طرح پیشنهادی عمق ماکزیمم برآبر با 61 درصد حالت بدون طوق و زمان تعادل 213 درصد افزایش یافته است اگر چه میزان کاهش عمق در طرح پیشنهادی نسبت به حالت طوق 3 برآبر معمولی به طور قآبل توجه افزایش نیافته است ولی زمان تعادل به میزان بسیار زیادی افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

آب شستگی، پایه پل، طوق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.