ارایه مدل پیش بینی تعدادبرخوردهای وسایل نقلیه با تابلوهای حاشیه جاده های شریانی کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک میربها

استادیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران

محمد پورتیموری

دانشجوی دکتری، پژوهشگاه حمل ونقل طراحان پارسه

چکیده

از مهمترین عوامل وقوع تصادفات جادهای، خروج خودرو از مسیر اصلی و برخورد آن با علایم و تجهیزات حاشیه جاده میباشد. بر این اساس شناسایی عوامل تاثیرگذار در وقوع این گونه برخوردها واستفاده از مدلی مناسب به منظور پیش بینی آن، میتواند مبنای مناسبی در طراحی و جانمایی علایم و تجهیزات حاشیه ای بوده و امکان مدیریت خسارات ناشی از برخورد وسایل نقلیه با آنها را فراهم آورد. در این تحقیق نسبت به ساخت یک مدل مناسب پیش بینی برخورد با علایم حاشیه ای در جاده های شریانی کشور بر مبنای ساختار دودویی و با توجه به داده های مربوط به بانک اطلاعاتی نقاط پرتصادف کشور در نرم افزار SPSS اقدام گردید که نتایج حاصل، بیانگر دقت بالای مدل پیشنهادی و صحت آن بر مبنای شاخصهای آماری میباشد. در مدل پرداخت شده، 2 برابر با 0/577 بدست آمده است که بیانگر دقت قابل قبول مدل در پیش بینی احتمال خروج از محور هر وسیله میباشد. همچنین میزان اهمیت کلیه متغیرهای مدل بر اساس آزمون t بالاتر از 95 درصد بدست آمده است که بیانگر معنادار بودن کلیه متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده در مدل و اهمیت بالای آنها میباشد. همچنین به منظور اعتبارسنجی نتایج حاصل، مدل مذکور در مقاطع مختلف محورهای هراز و کندوان به عنوان محورهایی با حجم قابل توجه برخوردهای حاشیهای بکار گرفته شده و نتایج حاصل، با آمار و اطلاعات موجود در این خصوص مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این مقایسه نشان میدهد که رابطه میان مشاهده و برآورد تقریبا بر خط 45 درجه منطبق بوده و بیانگر آن است که مدل پیشنهادی از قابلیت بالایی به منظور پیش بینی تعداد برخوردهای با علایم در محورهای برون شهری کشور برخوردار میباشد.

کلیدواژه ها

برخورد، خروج از محور، انحراف از مسیر، علایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.