ارزیابی و بهبود جانمایی ایستگاههای امداد و نجات شهر رشت در زمان وقوع زلزله

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یزدانی اسفیدواجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل کارشناس ارشد دپارتمان برنامه ریزی حمل ونقل، مهندسین مشاور آیریانا طرح و برنامه

محمدعلی آرمان

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدمحمدعلی ثابت قدم

دکتری برنامه ریزی شهری شهردار رشت

روزبه محمدی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه صنعتی امیرکبیر کارشناس ارشد دپارتمان برنامه ریزی حملونقل، مهندسین مشاور آیریانا طرح و برنامه.

چکیده

در این مقاله به بررسی پوشش ایستگاههای آتشنشانی و مراکز اورژانس بر شبکه کلانشهر رشت پرداخته شده است. نخست پوشش شبکه در شرایط عادی مورد بررسی قرار گرفته و سپس پوشش این مراکز روی شبکه در شرایط وقوع زلزله تحلیل شده است. بررسی موقعیت ایستگاههای آتش نشانی و مراکز اورژانس به روش تحلیل مکانی انجام شده است. مقایسه این دو حالت نشان می-دهد در صورت وقوع زلزله منطقه گلسار در شمال شهر رشت به کلی از پوشش ایستگاههای آتش نشانی خارج شده و پوشش اورژانس نیز روی این منطقه بسیار ضعیف است. پس از آن دو سناریوی پیشنهادی برای تقویت پوشش شبکه ارایه شده است. در سناریوی اول بدون افزودن هیچ ایستگاه جدیدی تمام ایستگاههامجددا0مکانی ابی شده و میزان پوشش شبکه تحلیل و ارزیابی می شود. در این سناریو شبکه تحت پوشش اورژانس و آتش نشانی به ترتیب رشد 4/5درصدی و 12/5 درصدی داشته اند. سناریوی دوم به افزودن تعداد ایستگاهها و ثابت ماندن مکان ایستگاههای فعلی برای حداکثر کردن پوشش شبکه میپردازد. در نتیجه اجرای این سناریو شبکه تحت پوشش اورژانس و آتش نشانی به ترتیب رشد 3/5درصدی و 9/5درصدی داشته است. در نهایت مشخص شد که در جانمایی مجدد امکانات موجود در صورت امکان پوشش بهتری بدون افزایش ایستگاه جدید در شبکه فراهم خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، جانمایی مراکز امدادی، پوشش شبکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.