بررسی تاثیر افزایش طول ناحیه تداخلی با تغییر هندسه جزیره مرکزی بر بهبود شاخص های ترافیکی درمیادین (مطالعه موردی میدان معلم)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فغانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک دانشگاه علم و صنعت مدیر اداره کل ایمنی و مهندسی ترافیک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران

کیوان آذری

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه صنعتی شریف کارشناس ترافیک اداره کل ایمنی و مهندسی ترافیک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران

فرداد سرکشیکی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک دانشگاه علم و صنعت مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور طرح ماندگار آریا

عادل کاولی حقیقی

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

بهبود وضعیت هندسی و یا طراحی میدانهای شهری متناظر با افزایش ایمنی و همچنین ظرفیت آن است. ایمنی میدان زمانی افزایش مییابد که ترافیکورودی وادار به کاهش سرعت گردد که تبعا در مقابل، پارامترهای هندسی موثر بر کاهش سرعت، تاثیر منفی بر ظرفیت میدان خواهد گذاشت. عدم توازن میان افزایش ظرفیت بدون عنایت به کاهش سرعت ورودی در طرح هندسی میدان معلم در منطقه 18 شهرداری تهران باعث شده تا این تقاطع همواره به عنوان یکی از نقاط حادثه خیز منطقه مطرح باشد. بخش عمدهای از علل تصادفات در این تقاطع، ناشی از طول کوتاه و زوایای نامناسب برخورد نواحی تداخلی است. با توجه نحوه خاص استقرار مسیرهای منتهی به این تقاطع و الگوی جریان ترافیک، جزیره مرکزی باز طراحی هندسی گردید و بهبود پارامترهای ترافیکی و افزایش ایمنی نسبت به وضعیت گردید. بعد از مدلسازی طرح پیشنهادی و مقایسه آن با وضعیت موجود، میزان بهبود شاخصهای تاخیر، زمان توقف و زمان سفر به ترتیب 23/6% ، 55/5% و 5/7% اندازه گیری شد. در راستای افزایش ایمنی و تامین حداقلهای آیین نامه ای، طول نواحی تداخلی نیز در طرح جدید به ترتیب در چهار جهت جغرافیایی شمال، جنوب، شرق و غرب به میزان 49/4% ، 82/2%، 57/9% و 16/7% بهبود یافت.

کلیدواژه ها

اصلاح هندسی، طرح هندسی میدان های شهری، ناحیه تداخلی، نقطه حادثه خیز، میدان معلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.