محاسبه میزان ترافیک کاهش یافته در اثر بهره برداری از قطار شهری مشهد با رویکرد حفظ سطح کیفی دیگر وسایل نقلیه مشابه با سال های پس از بهره برداری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC16_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر صادقی

استادیار، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده مهندسی، گروه عمران

هادی احرام پوش

کارشناسی ارشد، شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد، واحد برنامه ریزی و بودجه مدیریت واحد برنامه ریزی و بودجه

داود همتیان

کارشناسی ارشد، شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد، واحد برنامه ریزی و بودجه

مهدی دیمی دشت بیاض

استادیار، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده مهندسی، گروه مکانیک

چکیده

رشد سریع جمعیت در کلان شهرها و افزایش سفرهای درون شهری استفاده از شیوه های حمل و نقل عمومی ریلی را اجتناب ناپذیر ساخته است. با اینحال نیاز به سرمایهگذاری سنگین اولیه، رشد دایمی سفرها و در نتیجه کاهش نیافتن چشمگیر ترافیک باعث میشود که نتایج بهره برداری از آن برای مدیران و تصمیم گیران ملموس نباشد. در این تحقیق با هدف کمی کردن میزان ترافیک کاهش یافته در اثر بهره برداری از خط یک قطار شهری مشهد در سال های پس از بهره برداری، میزان شاخص وسیله- نقلیه کیلومتر طی شده اضافی در صورت نبود سیستم قطار شهری (به تفکیک نوع وسیله سفر شامل اتوبوس، تاکسی، خودروشخصی و موتورسیکلت) محاسبه شده است. همچنین میزان وسایل نقلیه کاهش یافته به تفکیک نوع وسیله سفر و با توجه به کیفیت سرویس دهی هر کدام از وسایل در سال موردنظر، محاسبه شده است. نتایج نشان می دهد که به عنوان مثال در سال 1394 معادل % 0/84 از خودروهای شخصی از ترافیک شهر مشهد حذف شده است. از نتایج بدست آمده برای محاسبه فواید مالی ناشی از بهره برداری قطار شهری می توان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

قطار شهری، کاهش ترافیک، وسیله نقلیه کیلومتر طی شده، انتخاب وسیله سفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.