مدل سازی پراکنش جغرافیایی قوچ و میش وحشی در مواجهه با تغییرات اقلیمی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی سامانه اطلاعات جغرافیایی جاده ابریشم
  • کد COI اختصاصی: SILK01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا رضوانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیستگاه ها و تنوع زیستی- دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان،ایران

سیما فاخران

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

علیرضا سفیانیان

دانشیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

چکیده

تغییرات اقلیمی مسیله جدی در دو دهه اخیر است، که به واسطه تاثیرات منفی بر پراکنش بسیاری از گونه ها به یک نگرانی عمده برای حفاظت و مدیریت تنوع زیستی در مناطق مختلف دنیا تبدیل شده است. یکی از اثرات تغییر اقلیم، تغییر در پراکنش جغرافیایی گونه ها است. مدلسازی اکولوژیکی گونه ها یکی از روش هایی است که می تواند این اثرات را پایش وارزیابی کند. در این مطالعه، اثرات تغییرات اقلیمی بر پراکنش جغرافیایی قوچ و میش در منطقه حفاظت شده هفتادقله (استان مرکزی) و پناهگاه حیات وحش موته (استان اصفهان)در بخش مرکزی ایران مورد بررسی قرار گرفت. برای مدلسازی مطلوبیت زیستگاه در منطقه مورد مطالعه، از پکیج Biomod2 استفاده گردید. برای این منظور از پارامترهای اقلیمی و توپوگرافیک و هشت رویکرد مدلسازی GLM, GAM, GBM, MARS, RF, SRE, MaxEnt, FDA استفاده شد. این مدل ها برای پیش بینی تغییرات بالقوه مطلوبیت زیستگاه براساس سناریوی اقلیمی آینده A1B برای سال 2030 اجرا گردید. نتایج نشان می دهد که پارامتر بارش خشک ترین ماه (BIO13) و دمای متوسط سالانه (BIO1) اهمیت بالاتری برای مطلوبیتزیستگاهی این گونه در دو زیستگاه (منطقه حفاظت شده هفتاد قله و پناهگاه حیات وحش موته) در مرکز ایران داشته است

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیمی، مدلسازی پراکنش جغرافیایی، پکیج Biomod2، آشیان اکولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.