رفتار روزنه ای در برابر عوامل محیطی دما و سرعت باد در سه گونه مراتع استپی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی سامانه اطلاعات جغرافیایی جاده ابریشم
  • کد COI اختصاصی: SILK01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا اورنگی

کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

سید حمید متینخواه

گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

فاطمه قاسمی شیری

کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

بیش از 30 درصد کره زمین را مناطق خشک تشکیل داده است. ایران نیز که از نظر آب و هوایی در کمربند خشک واقع شده است حدود 86 درصد مساحت آن تحت تاثیر تنش خشکی می باشد. با توجه به اینکه تغییر در تبادلات روزنه ای حساس ترین شاخص برای بررسی واکنش های فیزیولوژیک گیاهان خصوصا تحت شرایط تنش می باشد. آگاهی از عملکردروزنه ها و نحوه تاثیرپذیری آنها از عوامل محیطی در مدیریت آب و خاک و همچنین تولید گیاه بسیار حایز اهمیت است هدف از این پژوهش بررسی تبادلات روزنه ای سه گونه مرتعی Salsola orintalis ، Tribulus terrestris و Peganum Peganum نحوه پاسخ گویی آنها به دو عامل محیطی درجه حرارت وسرعت باد که مهمترین عوامل خشکی در مناطق خشک هستند، در مراتع استپی اصفهان می باشد. برای اندازه گیری تبادل روزنه ای از دستگاه Porometer استفاده شده در حالی که درجه حرارت و سرعت باد با دستگاه Testo 410-1 ثبت شده است. نتایج نشان می دهد که گونه علف شوره بالاترین میزان تبادل روزنه ای و گونه اسفند کمترین تبادل روزنه ای را دارد. همچنین تبادلات روزنه ای دو گونه اسفند و خارخسکدارای رابطه مستقیم با دما بوده و در مقابل با باد همبستگی چندانی وجود ندارد. این در حالی که است که در گونه علف شوره هیچ رابطه ای بین تبادل روزنه ای با درجه حرارت و باد وجود ندارد

کلیدواژه ها

تبادل روزنه ای؛ تعرق؛ خشکی؛ درجه حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.