طراحی ساختار متالورژیکی و سختی مناسب جوش ترمیمی چرخ قطار، برای ریل UIC60

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI14_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریساسادات علوی

دانشجوی کارشناسی دانشکده متالورژی و معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سید محمد حسین میرباقری

دانشیار دانشکده متالورژی و معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

هرساله تعداد بسیار زیادی از چرخ های قطار در اثر سایش، ترک و سایر عیوب سطحی از خط خارج شده و چرخ های جدید جایگزین می شوند. به علت هزینه های زیاد چرخ جدید در ایران و کشورهای آسیای میانه از فرآیند جوشکاری زیرپودری برای ترمیم سطح چرخ قطار استفاده می شود. یکی از عوامل مهم از کار افتادگی چرخ، کنترل پروفیل تماس چرخ از لحاظ سختی و ساختار فازی است، به نحوی که کمترین نرخ سایش را در اثر تماس با ریل ایجاد کند. ازاینرو داشتن ساختار مناسب همراه با پروفیل سختی در سرتاسر پروفیل جوشکاری سطح تماس چرخ و ریل از اهمیت بالایی برخوردار است. در پژوهش حاضر، قسمت سر فلنج چرخ قطار R9T ترمیم شده با روش جوش زیر پودری، از محل شکست، توسط آزمون های مخرب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج سختی سنجی نشان داد، سختی در محل ریشه جوش بین منطقه HAZ و MAZ به علت وجود تنش های حرارت پسماند در ریشه جوش، بیشتر است. وجود این منطقه پر تنش؛ سبب کاهش مقاومت خستگی آن در دورهی سرویس شده و منجر به ایجاد ترک خستگی و نهایتا شکست سر فلنج چرخ شده است. نتایج متالوگرافی نشان می دهد، ساختارهای سوربیتی ناخواسته به همراه پرلیت درشت، مقاومت به سایش را کاهش می دهد. لذا در پژوهش حاضر توسط عملیات حرارتی با حذف سوربیت ها و تغییر ساختار از پرلیت به سمنتیت کروی به منظور افزایش عمرخستگی، بر پایه تست سایش قبل و بعد از عملیاتحرارتی، ثابت نرخ سایش از ( 1

کلیدواژه ها

فلنج قطار، جوشکاری ترمیمی، سایش چرخ قطار، پروفیل سختی، متالوگرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.