بکارگیری و مقایسه دو روش واسنجی دستی و خودکار در شبیه سازی هیدرولیک جریان آب زیرزمینی با استفاده از کد کامپیوتری PMWIN,MODFLOW

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC06_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ماجدی

کارشناس ارشد آبشناسی مدیریت فنی و مهندسی سازمان آب و برق خوزستان

نصرالله کلانتری

دکترا آبشناسی ، دانشیار عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

فاطمه حسنی

کارشناس زمین شناسی، شرکت مهندسین مشاور اهواز

چکیده

عدم قطعیت (Uncertainly) در مدلهای جریان آب زیرزمینی عمدتاً ناشی از خطاهای موجود در شبیه سازی مقادیر مدل می باشد. پس از تعیین پارامترهای آبخوان توسط مسئله معکوس (Inverse Problem) در اثنای واسنجی (Calibration) مدل و اطمینان از منحصر بفرد بودن (Unique Solution) جوآبها پس از طی مرحله صحت سنجی (Verification) می توان به قآبل اعتماد بودن مدل صحه گذارد. واسنجی مدل به روشهای دستی (Trial&Eror) و یا خودکار به کمک تکنیکهای بهینه سازی اتوماتیک انجام می گیرد. در پایان مرحله صحت سنجی می توان از مدل شبیه سازی شده جریان آب جهت پیش بینی یا بهینه سازی منآبع آب زیرزمینی سیستم آبخوان استفاده نمود و مجموعه ای از برنامه ریزی، طراحی یا سیاستهای اجرایی را در غالب سناریوهای متنوع، توسط بررسی پاسخگویی شبیه سازی آبخوان، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. تحقیق فوق با ارائه مثال موردی معایب و مزایای روشهای واسنجی در کدهای نرم افزاری موجود را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

کلیدواژه ها

مدل، واسنجی، صحت سنجی، شبیه سازی، آبخوان، قطعیت، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.