بررسی مقادیر تنش وتغییر مکان درهسته رسی مرکزی در بدنه سد مخزنی غلامان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون چهارم:سرزمین پایدار یافته های نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR04_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد نجم الدینی

دانشجوی کارشناس ارشد سازه هیدرولیکی-دانشگاه خاوران

سیداحمد صدیقیان آستانه

دانشجوی کارشناس ارشد سازه هیدرولیکی-دانشگاه خاوران

پیمان امیدوار

دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت ساخت-دانشگاه خاوران

عباسعلی قزل سوفلو

استادیاردانشکده عمران-دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

سدهای خاکی با هسته رسیعمدتا بدلیل خصوصیات مناسب فنی و نیز ملاحظات اقتصادی و اجرایی در کشور جایگاه ویژه ای یافته بطوریکه عمده سدهای ساخته شده در کشور در این رده قرار می گیرند. در این نوع سدها عمدتا اجرای هسته و فیلترهای مجاور آن در مسیر بحرانی احداث سد قرار می گیرند در حالیکه پوسته های درشت دانه با سهولت و سرعت بالا قابل اجرا می باشد. سد غلامان که یکی از سدهای خاکی باهسته رسی ایران است، جزو تجر به های کاملا داخلی طراحی و اجرای اینگونه سدها بوده است. این سد، با ارتفاع 136 متر و حجم مخزن 0,73 میلیون مترمکعب در سالهای دهه 70و 80 احداث شده است .از آنجایی که این سد جزواولین تجربه های خودکفایی ایرانیان در طراحی و ساخت چنین پروژه هایی بوده است، تحلیل مجدد و بررسی پارامترهای پایداری و مقاومتی آن میتواند در تحلیل بهتر اینگونه پروژه ها و همچنین پیش بینی وقایعی که هنوز برای این سد رخ نداده است، مفید و برای جامعه مهندسی کشور جالب توجه باشد.در این مقاله با رسم مش بندی منظم در بدنه وپی سدبا استفاده از نرم افزار آباکوس مقادیر حداکثر تغییر مکان افقی و قایم و همچنین حداکثر تنش وون میسز و تنش تماسی در حالت استاتیکی از نظر فنی بررسی شده است.

کلیدواژه ها

سد خاکی با هسته رسی، ABAQUS، تنش وون میسز،تغییر مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.