بررسی عملکرد سیستم حمل و نقل BRT در جایگزینی با Monorail با کمک تحلیل نرم افزار Aimsun و روش فرآیند سلسله مراتب (مطالعه موردی: شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سینایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل-دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک

بهروز شیرگیر

استادیار دانشگاه خوارزمی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران

علیرضا سرکار

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده فنی و مهندسی، گروه راه و ترابری

چکیده

همواره رشد و گسترش شهرها، باعث افزایش تقاضای سفر در طول روز شده است، بطوریکه به دلیل افزایش تراکم سیستم های حمل و نقل در شهر اصفهان، انواع مشکلات ترافیکی و محیط زیستی در حال بروز و یا تشدید می باشد. لذا ارزیابی و سنجش کیفیت مجموعه عوامل تشکیل دهنده در خصوص شناسایی وضعیت فعلی این سیستم و برنامه ریزی های آینده و انتخاب مناسب در جهت استفاده از انواع سیستم حمل و نقلی این شهر امری ضروری و اجتناب ناپذیر میباشد. لذا در این مقاله با توجه به مطالعات و بررسی ها صورت گرفته در خصوص انتخابی مناسب از سیستم های حمل و نقلی، در مسیر مجهز شده به سیستم BRT در جایگزینی با سیستم Monorail با کمک شبیه سازی مسیر در نرم افزار Aimsun در جهت بررسی و تحلیل تغییرات بوجود آمده در جریان ترافیک و اولویت و ارزش گذاری به معیارهای کلی در جهت انتخابی مناسب از سیستم های حمل و نقلی با کمک روش AHP انجام شده است، که در پایان می توان گفت: براساس نتایج بدست آمده از خروجی نرم افزار و مروری بر معیارهای عنوان شده و همچنین ساختار شهر اصفهان، پیشنهاد و انتخاب سیستم Monorail می تواند گزینه ای مناسبتری نسبت به سیستم BRT باشد و عملا میتوان گفت ناوگان BRT با تمامی مزایا، خود باعث تشدید معضلات ترافیکی و انسداد در برخی از قسمت های معابر و افزایش هزینه های ترافیکی شده است.

کلیدواژه ها

سیستم های حمل و نقل، AHP, Aimsun, Monorail. BRT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.