تحلیل عوامل موثر بر استقرار مدیریت دانش بر اساس مدل تصمیم گیری چند معیاره

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: DHCONF02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سرگلزایی

عضو هییت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران

محمدرضا کیخا

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران

ابوالفضل خازنی

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

مدیریت دانش به عنوان یکی از موضوعات جالب و چالش برانگیز علم مدیریت در هزاره جدید است. کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی در محیط آموز شی و پژوه شی نظیر دانشگاهها از مستعدترین مکانها برای پیاده سازی برنامه های مدیریت دانش هستند. هدف پژوهش حا ضر شنا سایی و رتبهبندی عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه سیستان و بلوچستان با ا ستفاده از تکنیک TOPSIS ا ست. پژوهش حا ضر تو صیفی- پیمای شی ا ست. جامعه آماری شامل کتابداران کتابخانه های دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی 1396-1395 ا ست 88) نفر)، که به علت محدودیت حجم جامعه نمونه گیری صورت نگرفته ا ست. ابزار گردآوری دادهها، پر سش نامه ی محقق ساخته بر مبنای عوامل مدل Bukowitz و William ا ست. روایی صوری پر س شنامه تو سط اساتید مجرب تایید و برای تعیین پایایی آن از فرمول Cronbach s alfa استفاده شد که مقدار آن α = 0/80 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است.یافته ها نشان داد که تمام عوامل مدل Bukowitz و William (یافتن، بکارگیری، یادگیری، تسهیم، ارزیابی، ایجاد/ نگهداری، و حذف دانش) بر پیاده سازی مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه سیستان و بلوچستان موثر است. همچنین در رتبه بندی این عوامل با استفاده از تکنیک TOPSIS مشخص شد که عامل تسهیم دانش بیشترین و عامل حذف دانش کمترین تاثیر را در پیاده سازی مدیریت دانش در کتابخانههای دان شگاه سی ستان و بلوچ ستان دارد. اجرای این برنامه ها در محیطهای بهدا شتی و درمانی که ا شتراک دانش از اهمیت زیادی برخوردار ا ست، موجبات خدمات ر سانی بهتر و بالطبع آن تسهیل یادگیری، آموزش، و پژوهش خواهد شد، لذا شناخت عوامل موثر و رتبه بندی آنها بسیار حایز اهمیت است. با توجه به نتایج حاصله عوامل مدل Bukowitz و William به عنوان مدلی جامع در اجرای موفقیت آمیز مدیریت دانش موثر خواهد بود.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، دانشگاه سیستان و بلوچستان، کتابخانه های دانشگاهی، مدل Bukowitz و William ، تکنیک TOPSIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.