ارزیابی جامع تاثیرات، هزینه ها، موانع و راهکارهای پیاده سازی فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کوشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه علم و صنعت،

چکیده

سرمایه گذاری در پروژه های ساخت و ساز به منزله یکی از مکانیزم های اصلی برای افزایش درآمد، اشتغال، بهره وری و در نتیجه رقابت پذیری اقتصادی است. با توجه به حجم سرمایه درگیر و زمان نسبتا طولانی اجرای پروژه های ساخت و ساز کشور، شناسایی عوامل حیاتی موفقیت این پروژه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به این مسیله، پس از شکل گیری استاندارد های متنوع بین المللی مانند (PMBOK) در خصوص مدیریتیکپارچه پروژه های عمرانی، نیاز به وجود یک ابزار مدیریتی، جهت پیاده سازی و مدیریت بهتر تخصیص درست منابع برای رسیدن به اهداف مشخص پروژه ها در زمان تعیین شده، همواره مورد توجه قرار گرفته است. از این رو شکل گیری فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان ( BIM ) توانسته است کمک شایانی در کنترل تمام عوامل و منابع مستقیم درگیر در پروژه بنماید. با توجه به سن بسیار پایین این فناوری در کشور و عدم وجود شناخت کامل و درک صحیح از تاثیرات وجود این فناوری ( BIM )، نسبت به گردآوری مقاله ای مستند و کاربردی با عنوان تجزیه و تحلیل مزایا، تاثیرات، هزینه ها، موانع و راهکارهای پیاده سازی فناوری BIM ، اقدام شد. هدف از انجام این پژوهش، تهیه یک سند توجیهی به زبان ساده، قابل محاسبه و درک برای همه فعالان و تصمیم گیرندگان حوزه صنعت ساخت می باشد که در پایان می توان نتیجه گرفت که با استفاده از فناوری BIM باهزینه حدود 2% از کل هزینه های یک پروژه می توان به صورت میانگین 27 % در هزینه های اجرای یک پروژه عمرانی صرفه جویی کرد. همچنین در این مقاله به صورت جامع و کاربردی نسبت به ارایه تاثیرات، مزایا، هزینه ها، موانع و راهکارهای توسعه فرهنگ استفاده از این فناوری در ایران با استفاده از پژوهش های صورت گرفته توسط دیگر محققان و ارسال پرسشنامه و جمع آوری مطالب در این خصوص اقدام شده است.

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان، BIM، مدیریت پروژه های عمرانی، مهندسی و مدیریت ساخت، هزینه های انجام BIM ، پیاده سازی BIM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.