مزایای داوری تجارت نسبت به روشهای حل اختلاف درنظام حقوقی ایران بانگاهی برحقوق فرانسه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه پژوهش در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACHSCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا فنایی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدزاهدان

مینا میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحدزاهدان

چکیده

مقاله حاضر تحت عنوان مطالعه تطبیقی مزایای داوری تجاری نسبت به روش های حل اختلاف در نظام حقوقی ایران با نگاهی بر فرانسه می باشد. امروزه بیشتر واحدهای دولتی برای حل اختلافات قراردادی خود با طرف های خارجی با داوری بعنوان روشی مطمین، سریع و کارآ برای حل اختلاف موافقت می نمایند. منتهی به لحاظ طبع و ویژگی دولت ها بعضا ملاحظات یا مسایل خاصی را با خود به این داوری ها می آورند یا در آنها مطرح می سازند. بنابراین داوری یکی از روش های حقوقی حل و فصل اختلافات به شمار می رود که در قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است. سوال اصلی مقاله عبارت است از: مزایای داوری تجاری نسبت به روش های حل اختلاف در نظام حقوقی ایران و فرانسه چیست و فرضیه ای که از دل این سوال مطرح می شود عبارت است از عدم شفافیت نیاز به درج شرط داوری و تشریفاتی بودن داوری در حقوق فرانسه در زمان بروز اختلاف موجب کم بازدهی نسبت به حقوق ایران که با عدم تشریفاتی بودن و کتبی بودن آن بازدهی بهتری دارد. اما روشی که در این مقاله استفاده شده است روش توصیفی- تحلیلی است که با استفاده از ابزاری همچون بخش کتابخانه ای، مقالات و پایان نامه ها به جمع آوری مطالب پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

داوری، داوری بین المللی، موافقتنامه بین المللی، روش حل اختلاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.