کاربرد تجزیه و تحلیل دوگانه دو بعدی ارزشگذاری مشروط جهت بررسی امکان استفاده از انرژیهای نو در تولید انرژی برق ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه اقتصاد انرژی ایران، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_IEER-6-22_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش کیانی قلعه سرد

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

جواد شهرکی

دانشیار علوم اقتصادی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

علی سردارشهرکی

دانش آموخته دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

احمد اکبری

استاد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

انرژی های نو با وجود اتمام ناپذیری و نداشتن اثرات خارجی منفی، هزینه هایی به مراتب بالاتر از انرژی های اتمام پذیر دارند. تامین این هزینه ها برای دولت ها دشوار بوده و نیازمند مشارکت مردمی می باشد. سنجش و اریابی میزان مشارکت مردمی در تامین هزینه های مازاد استفاده از انرژیهای نو کمتر مورد توجه بوده که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعه پیش رو جهت تحقق این امر با استفاده از روش تجزیه و تحلیل دوگانه دوبعدی ارزش گذاری مشروط (DBDC)؛ 400 پرسش نامه تهیه و 5 قیمت پیشنهاد گردید، که برای هر پاسخ دهنده دو سوال در مورد قیمت پرسیده شد (یک بار دو برابر و یک بار نصف مبلغ اولیه). مصاحبه شوندگان با در نظر داشتن هفت عامل اقتصاد منطقه، تقاضای برق، محیط زیست، روابط دیپلماتیک، ایمنی، اخلاق و اقتصاد میزان تمایل به پرداخت خود را در این زمینه تعیین نمودند. مطابق یافته های این پژوهش میزان تمایل به پرداخت ماهانه مبلغ 46360 ریال می باشد. همچنین بر اساس یافته ها علاقه مندی به انرژی های نو، اهمیت به محیط زیست و اثر انرژی های نو در جایگاه کشور به ترتیب بیشترین اثر مثبت را بر تمایل به پرداخت داشته اند. از این رو آگاهی بخشی پیرامون انرژ های نو، گسترش فرهنگ حمایت از محیط زیست و بهبود وضعیت اقتصادی و درآمدی مردم می بایست بیشتر مورد توجه سیاست گذاران قرار گیرد.

کلیدواژه ها

انرژی های نو، برق، دوگانه دوبعدی ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.