چگونگی شکل گیری منازعه جزایر ایرانی تنب و ابوموسی و حل و فصل آن

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق عمومی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PLR-3-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر جعفری ولدانی

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

جزایر تنب و ابوموسی تا پایان قرن نوزدهم بخش جدایی ناپذیر از ایران بود و از نظر سیاسی و اداری از توابع لنگه و جز استان فارس و مردم استان بنادر ایران به شمار می رفت. قدرت های اروپایی با نفوذ در خلیج فارس نیز در کلیه گزارش ها و اسناد خود با نام بردن این جزایر به عنوان بخشی از ایران و نیز در نقشه های خود با رنگ آمیزی این جزایر به رنگ ایران، این واقعیت گریزناپذیر تاریخی را تایید کرده اند. به آن خانه مثال دولت بریتانیا که در آن زمان قدرت مسلط در خلیج فارس بود و سیاست خارجی امارات متصالحه (امارات عربی متحده امروز) را برعهده داشت و نیز حکومت انگلیسی هند در گزارش ها، مکاتبات، کتب و نشریات رسمی خود جزیره های تنب ابوموسی را همراه با جزیره های سیری ، فارور و بنی فارور از توابع بندر لنگه و بخشی از سرزمین ایران نام برده اند.

کلیدواژه ها

مناسب، جزایر ایرانی، تنب و ابوموسی، حل وفصل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.