حقوق ثبت علایم تجاری: مطالعه ای تطبیقی در حقوق ایران و سازمان تجارت جهانی

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق عمومی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PLR-2-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی زاهدی

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

عوامل موثر در توسعه تجارت بین الملل به طور روزافزون دگرگون و پیچیده می شود. پیشرفت های فنی نقش حیاتی در زمینه تولید و تجارت دارد. امروز توان رقابت با کسب سود در بازارهای بین المللی متکی بر منابع طبیعی، هزینه و دستمزد ارزان کار کرد (نیروی انسانی) یا منافع قراردادی نیست بلکه بر ظرفیت یک کشور در ابداع، تطبیق، تقلید و بهبود تکنولوژی اتکا دارد. به وجودآمدن پیشرفت های سریع فنی در زمینه تکنولوژی انفورماتیک، ارتباطات، بیوتکنولوژی، نرم افزارهای کامپیوتری مسایل پیشرفت ها در زمینه روند تولید، موضوعات جدیدی را برای حقوق مالکیت معنوی به وجود آورده است. در عین حال پیشرفت های فنی، اجرای این حقوق را مواجه با اشکال کرده است زیرا سرقت های ادبی و کپی برداری های غیرمجاز آسان تر از قبل ساخته است. مالکیت صنعتی که در بردارنده علایم تجاری می باشد، یک نوع از حقوق مالکیت معنوی است.

کلیدواژه ها

ثبت علایم تجاری، تطبیقی، حقوق ایران، سازمان تجارت جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.