سنجش و ارزیابی نظام آموزشی کارکنان نداجا بر اساس معیارهای استاندارد ایزو 10015
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 16، شماره: 64
- کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-64-64_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 511
نویسندگان
دکترای علوم تربیتی دانشگاه شاهد
دانشجوی دکتری علوم استراتژیک از دانشگاه علوم استراتژیک - عضو هیات علمی دانشکده علوم دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)
کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه شاهد
چکیده
هدف از این پژوهش که با روش توصیفی از نوع پیمایشی و از شاخه تحقیقات میدانی انجام گرفته است؛ ارزیابی نظام آموزش کارکنان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر اساس معیارهای استاندارد بین المللی ایزو 10015 و با تاکید بر فرایندهای عمومی نظام آموزشی ضمن خدمت کارکنان می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان نیروی دریایی ارتش در سال 1392 را شامل شده و از بین آنها تعداد 300 نفر به عنوان نمونه آماری و با روش تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، بررسی اسناد و مدارک دانشگاه و یک پرسشنامه 38 سوالی میباشد که توسط محقق و بر اساس الزامات استاندارد ایزو 10015 در پنج مولفه نیازسنجی آموزشی، طراحی و برنامه ریزی آموزشی، اجرای برنامه های آموزش، ارزشیابی فرایندهای آموزشی و نظارت و کنترل برنامه های آموزش تدوین و روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید و کارشناسان این حوزه مورد تایید قرار گرفت. پایایی ابزار نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (0/94) محاسبه گردید. نتایج پژوهش نشان داد که فرایندهای نظام آموزش کارکنان نداجا در ابعاد نیازسنجی آموزشی کارکنان، طراحی و برنامه ریزی آموزشها، اجرای آموزشها، ارزشیابی فرایند آموزشی و نظارت بر آموزشها از سطح متوسط بالاتر است. لذا کل نظام آموزش کارکنان نداجا با شاخصهای استاندارد ایزو 10015 مطابقت دارد. لیکن با توجه به فاصله کم نتایج تحقیق با سطح متوسط نقصانهایی در این فرایندها، به تفکیک مولفه های پنج گانه مشاهده گردید که پیشنهادات تحقیق برای رفع این معایب توسط محقق ارایه گردید. در خصوص متغیرهای جمعیت شناختی و مولفه های نظام آموزش نیز، بین نظرات دارندگان تحصیلات دیپلم و فوق دیپلم با فوق لیسانس در مولفه های اجرای برنامه های آموزشی، ارزشیابی و نظارت تفاوت معناداری وجود دارد، اما بین دیگر مولفهها تفاوت معناداری وجود ندارد.کلیدواژه ها
نداجا، آموزش، آموزش ضمن خدمت، استاندارد ایزو10015مقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.