تاثیر کمپوست کود دامی غنی شده با مقادیر مختلف زیولیت بر کارآیی علف کش تریفلورالین در کنترل علف های هرز آفتابگردان تحت رژیم های مختلف آبیاری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه علوم گیاهان زراعی ایران، دوره: 42، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFCS-42-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیدرضا یعقوبی

دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران،

مجید آقاعلیخانی

استادیاردانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران،

مجید غلامحسینی

دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران،

کمال سادات اسیلان

استادیار دانشگاه پیام نور کرج

چکیده

به منظور بررسی تاثیر کمپوست کود دامی و زیولیت بر کارآیی علفکش تریفلورالین درکنترل جمعیت طبیعی علفهای هرز آفتابگردان در رژیمهای مختلف آبیاری، آزمایشی در سال ۱۳۸۸ در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ۳ تکرار انجام شد. عامل اول یعنی رژیمهای آبیاری در دو سطح آبیاری معمولی (آبیاری پس از مصرف ۳۵ درصد رطوبت قابل استفاده خاک) و محدود (آبیاری پس از مصرف ۷۰ درصد رطوبت قابل استفاده خاک) در نظر گرفته شد و عامل دوم شامل مقادیر زیولیت در چهار سطح صفر، ۱۰۰ ،۲۰۰ و ۳۰۰ گرم در مترمربع بود که به کود دامی کمپوست شده اضافه شد. در این آزمایش به طور کلی ۶۰ درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از کود شیمیایی اوره و ۴۰ درصد مابقی از کود دامی کمپوست شده تامین گردید. بر اساس نتایج آزمایش استفاده از زیولیت باعث اثر بخشی بیشتر علفکش و کاهش تراکم علفهای هرز در هر دو شرایط آبیاری معمولی و محدود گردید، ولی تراکم علفهای هرز در تمامی مقادیر زیولیت در رژیم آبیاری محدود کمتر از شرایط آبیاری معمولی بود. میزان ماده خشک علفهای هرز با افزایش مقدار زیولیت در شرایط آبیاری محدود کاهش یافت ولی در شرایط آبیاری معمولی تغییر زیادی نداشت. نتایج به دست آمده از آزمایش مزرعهای و آزمون زیست سنجی بقایای تریفلورالین در خاک موید حفظ پایداری علفکش در اثر کاربرد زیولیت بود. عملکرد آفتابگردان نیز با افزایش مقدار مصرف زیولیت به طور معنیداری افزایش یافت.

کلیدواژه ها

زیولیت، تریفلورالین، علف هرز، کمپوست، تنش کم آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.