بررسی ارتباط بین ریزساختار و انحلال ذرات با استحکام درآلیاژ AA6063 فوق ریز دانه حین آنیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مسعود اشرفی زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی صنعتی ، علم و صنعت ایران

سروش نجفی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی صنعتی ، علم و صنعت ایران

علیرضا ایوانی

استادیار مهندسی مواد و متالورژی صنعتی ، علم و صنعت ایران

حمید رضا جعفریان

استادیار مهندسی مواد و متالورژی صنعتی ، علم و صنعت ایران

چکیده

روند تغییر سختی و استحکام و همین طور پایداری ریزساختاری نمونه ها، حین آنیل در دماهای 300 تا 500 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. در دمای 300 درجه سانتی گراد کسر حجمی تبلور مجدد به تدریج با گذشت زمان افزایش یافته و بعد از یک ساعت نمونه به صورت کامل تبلور مجدد یافته اند. نمونه های آنیل شده به مدت 10 و 30 ثانیه، ساختارهایی به صورت کاملا تبلور مجدد یافته پیدا کرده اند که منجر به رشد غیر عادی دانه ها در حین آنیل به مدت 120 ثانیه شده است. اندازه متوسط دانه ها معمولا از نمونه های آنیل شده در دماهای 350 و 420 درجه سانتی گراد بزرگ تر است. بنابراین سختی کمتر مورد انتظار است. با این حال روند معکوسی مشاهده شد. در حقیقت سختی نمونه آنیل شده در دمای 500 درجه سانتی گراد بیشتر از نمونه های آنیل شده در دماهای 350 و 420 درجه سانتی گراد بود. علاوه بر آن بعد از کاهش اولیه قابل توجه سختی، به دلیل تبلور مجدد کامل بعد از 30 ثانیه در دمای 500 درجه سانتی گراد، افزایش تدریجی در سختی مشاهده شد. سختی بالتر در دمای 500 درجه و افزایش آن با زمان آنیل کردن به انحلال ذرات فاز ثانویه مربوط است که در سخت شدن محلول جامد نقش مهم تری دارد.

کلیدواژه ها

تغییر شکل پلاستیک شدید، ساختار فوق ریز دانه ، ریز ساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.