بررسی رفتار سایشی فولاد پرکروم در شرایط عملیات زیرصفر عمیق بوسیله آزمون سایش ASTM G 56

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مسعود صهری

دانشجوی دکتری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد

حمید غیور

استادیار، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد

کامران امینی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی ایران

حبیب اله رستگاری

استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی بیرجند

چکیده

در این پژوهش، تاثیر عملیات کوینچ و تمپر و عملیات زیرصفر بر تحولات ریزساختاری و رفتار سایشی فولاد ضد سایش پرکروم مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، پس از آستنیته کردن نمونه ها در دمای 950℃ به مدت 15 دقیقه و کوینچ در روغن، برای مشخص کردن دمای بهینه تمپر، نمونه ها در محدوده دمایی 500-300 درجه سانتیگراد در فواصل دمایی 50 درجه سانتیگراد تمپر شدند. همچنین به منظور بررسی عملیات حرارتی زیرصفر، نمونه ها پس از کوینچ، به مدت 24 ساعت در نیتروژن مایع قرار داده شدند. ارزیابی خواص مکانیکی بوسیله آزمون های سختی و سایش با استفاده از دستگاه سایش چرخ لاستیکی ماسه خشک انجام پذیرفت. نتایج نشان داد در دمای تمپر 450℃ ، بدلیل کاهش تمایل به میکروترک، در نتیجه ی کاهش تنش های داخلی و کاهش آستنیت باقیمانده به عنوان یک فاز نرم، بهترین خواص سایشی حاصل می گردد. بررسی سطوح سایش نشان می دهد که مکانیزم سایش در این فولاد، در دمای ℃ 400 سایش خراشان، چسبان و خستگی است و در دمای ℃ 450 سایش خراشان می باشد. علاوه بر این بهبود سختی و افزایش 20 درصدی خواص سایشی در عملیات زیر صفر عمیق در ارتباط با حذف آستنیت باقیمانده و توزیق مناسب تر کاربیدهای بسیار ریز در زمینه، حاصل شد.

کلیدواژه ها

عملیات حرارتی، زیرصفر عمیر، رفتار سایشی، فولاد ضدسایش پرکروم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.