بررسی اثر گرمایش سریع به روش القایی بر استحاله های فازی فولاد مارتنزیتی 5-15 PH

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا فاطمی مهربانی

کارشناسی ارشد مهندسی مواد-شناسایی و اتخاب مواد مهندسی، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،

مهرداد آقایی خفری

دکتری مهندسی مواد (استاد)، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در این مقاله اثرگرمایش سریع به روش القایی بر استحاله های فازی در فولاد مارتنزیتی رسوب سخت شونده 15-5 بررسی می شود. بدین منظور نمونه ها در دما و زمان های مختلف تحت پیرسازی القایی قرار گرفت و سپس نتایج آن با شرایط پیرسازی معمولی ( کوره مقاومتی ) مقایسه گردید. نتایج نشان داد که در پیرسازی القایی به علت افزایش سرعت نفوذ، برای حصول ریزساختار مشابه با گرمایش معمولی، دما و زمان پیرسازی کاهش چشمگیری داشته است. با اعمال مدل سینتیک رسوب گذاری ( JMAK ) بر گرمایش القایی آلیاژ فوق این نتیجه حاصل شد که مقدار انرژی فعالسازی ( Q ) در روش القایی تقریبا برابر با گرمایش معمولی می باشد درحالیکه توان رشد ( n ) در روش القایی بیشتر از پیرسازی معمولی است که این امر بیانگر بهینه بودن روش القایی نسبت به گرایش معمولی ( کوره مقاومتی ) می باشد. با استفاده از شبیه سازی المان محدود ( FEM )، تاثیر شرایط القایی مختلف از قبیل فرکانس، آمپر، ولتاژ و فاصل از کویل القایی بر توزیع دما و در نتیجه توزیع رسوبات در بخش های متفاوت نمونه بررسی شد.

کلیدواژه ها

گرمایش القایی، استحاله فازی، فولاد مارتنزیتی 15-5 PH ، مدل JMAK ، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.