طراحی ابزار نظر سنجی گردشگران داخلی در ارتباط با سرمایه انسانی حمل و نقل شهری اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد ، توانمندی صنعت جهانگردی در توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET01_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی طغرایی

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان

زاهد شفیعی

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان

مهناز دوستی ایرانی

دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه هنر اصفهان، دانشکده پژوهش های عالی هنر و کارآفرینی

چکیده

یکی از ملزومات یک برنامهریزی موفق برای توسعه گردشگری، مطالعه ی شرایط فعلی در حیطه های مختلف این صنعت است، این پژوهش به تهیه ابزار نظرسنجی گردشگران داخلی در ارتباط با سرمایه ی انسانی حمل و نقل شهری پرداخته پرداخته است. پژوهش حاضر ترکیبی از تحقیق کتابخانه ای و میدانی است. به این ترتیب که ابتدا ابعاد پرسشنامه با توجه به مطالعات کتابخانه ای به دست آمد و سپس صحت سنجش گویه ها توسط ابعاد مربوطه، با استفاده از دادههای به دست آمده در تحقیق میدانی و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار اموس مورد بررسی قرار گرفت، همچنین برای تایید پایایی از ضریب آلفای کرونباخ برای 30 نفر از افراد نمونه استفاده شد. جامعهی آماری پژوهش را گردشگران داخلی اصفهان در نوروز 1396 تشکیل دادند. شرط ورود افراد جامعهی آماری به پژوهش استفاده از وسایل حمل و نقل شهری بود. دادهها به شبوه تصادفی جمعآوری شدند به این ترتیب که تعداد 375 پرسشنامه توزیع شد که از بین آنها تعداد 351 پرسشنامه معتبر بود و در تجزیه و تحلیل نتایج مورد استفاده قرار گرفت. در چارچوب نتایج حاصل از مطالعه، ابزار نظرسنجی گردشگران داخلی در ارتباط با سرمایهی انسانی حمل و نقل شهری اصفهان در پنج بعد )دانش، توانایی، مهارت، سلامت روان و علاقهمندی و ارتباط(، طراحی ومعرفی شده است. این پرسشنامه شامل 25 گویه است و پاسخ سوالات پرسشنامه در قالب طیف لیکرتپنج گزینهی از بسیار ضعیف تا بسیار خوب است. همچنین با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مشخص شد که سوالات طراحی شده در هر بعد واقعا میتواند بعد مورد نظر را بسنجد. به عبارت دیگر سوالات و ابعاد در نظر گرفته شده از روایی لازم برخوردار است. ضریب آلفای کرونباخ 89 / 0 نشان داد که پرسشنامه از پایایی لازم نیز برخوردار است.

کلیدواژه ها

سرمایه انسانی، گردشگر، حمل و نقل، ابزار سنجش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.