کاربرد GIS در تحلیل و بررسی عناصر فیزیوگرافی حوضه های آبخیز (مطالعه موری: حوضه رود زرد خوزستان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی
  • کد COI اختصاصی: GEOO05_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده معصومه موسوی

دانشجوی دکترای ژیومورفولوژی دانشگاه تبریز

چکیده

یکی از مهمترین عوامل موثر در مدیریت حوضه های آبریز که شهرها و مناطق مسکونی فراوانی در آنها واقع شده است، شناخت دقیقق پارامترهای فیزیوگرافی آن ها می باشد. ورود سیلاب به پهنه ی شهرها، آب گرفتگی معابر در اثر سیلاب، نامناسب بودن و نبودن امکانات زیربنایی برای ایجاد فضاهای سبز در بخش های کاربری های شهری حوضه های آبریز، آلودگی های زیست محیطی،توسعه فیزیکی نامناسب به انواع کاربری ها توجه به شناخت خصوصیات حوضه های آبریز را ضروری ساخته است. امروزه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به عنوان یک نرم افزار بسیار کاربردی با دقت و قابلیت های بسیار بالای خود امکان محاسبه ویژگی های فیزیوگرافی حوضه های مختلف در کوتاه ترین زمان ممکن و با بیشترین دقت را برای محققین فراهم ساخته است. هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل برخی خصوصیات فیزیوگرافی حوضه آبریز رودخانه زرد با استفاده ازنرم افزار GIS می باشد. محدود مورد مطالعه تحت عنوان حوضه آبریز رود زرد با وسعت 663/117 کیلومتر مربع در طول جغرافیایی 30 42 ˚49 تا 30 7 ˚5 شرقی و عرض 0 24 ˚31 شمالی در جنوب غربی ایران و شرق استان خوزستان (شهرستان باغملک) قرار دارد. این منطقه یکی از زیر حوضه های آبریز بزرگ کارون می باشد .وضعیت تواوگرافیکی حوضه درشر و جنوب شر کوهستانی و جنگلی با ارتفاع بیش از 2500 متر و در میانه ، کوهپایه و در بخش های مرکزی و رربی به صورت دشت میباشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.