بررسی مکانیسم ایجاد کلوتک های منطقه شیب آب شهرستان زابل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی
  • کد COI اختصاصی: GEOO05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام خمر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان

حسین نگارش

عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

صمد فتوحی

عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

کلوت ها یکی از مهمترین پدیده ها و مناظر ژیومورفولوژیکی در دنیا هستند که از تنوع نسبتا زیادی برخوردارند. در ایران نیز چنین پدیده هایی وجود دارد، به گونه ای که کلوت های ایران نمونه منحصر به فردی از نظر عظمت و وسعت میباشند که در استان هایی همچون کرمان، سیستان و بلوچستان و غیره شکل گرفته اند. هدف از این پژوهش بررسی مکانیسم و چگونگی تشکیل کلوتک های منطقه شیب آب می باشد. بدین منظور ابتدا با حضور در منطقه و بازدید میدانی مهمترین پارامترهای کلوتک ها از جمله نحوه قرارگیری کلوتک ها در ارتباط با هم، جنس رسوبات، جهت باد غالب، ارتفاع و تشخیص نوع فرسایش دخیل در تشکیل این پدیده شناسایی شده و همچنین با استفاده از روش کتابخانه ای سایر اطلاعات جمعآوری شده است.نتایج مشاهدات میدانی نشان می دهد که این پدیده فرسایشی حاصل عملکرد مشترک اب و باد (هیدروایولین) می باشد اما در حال حاضر به علت خشکسالی های اخیر در منطقه و کمبود ریزش های جوی بالاخص بارش، فرایند غالب تشکیل چنین فرمی بادهای 120 روزه و فرسایش بادی می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.