بررسی عوامل موثر بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی در بخش دولتی: مطالعه موردی مجتمع ادارات شهر قزوین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش سالانه مدیریت، حسابداری و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: EMACONFERENCE01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری آبشت

مربی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مرکز شال، ایران

چکیده

در نگرش های نوین به حسابداری، منابع انسانی مثل دارایی با اهمیت موسسه تلقی و امکان ارایه ارزش اقتصادی آن در صورت های مالی مطرح می گردد. در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت حسابداری منابع انسانی از یک سو (شناسایی و گزارش سودآوری سرمایه گذاری بر نیروی انسانی) و بحث تعالی و کمال نیروی انسانی که از ماموریت های تمامی سازمان های دولتی در کشورمان می باشد، به دنبال شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی حسابداری منابع انسانی در بخش دولتی هستیم. هدف ما در این تحقیق شناسایی و تعیین مهمترین عوامل موثر بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی، می باشد. جامعه آماری این تحقیق را مدیران و کارشناسان حسابداری ( و یا شاغل در بخش حسابداری) در مجتمع ادرات نواب در قزوین، تشکیل می دهند. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، ابتدا در سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری به توصیف و تلخیص ویژگی های جمعیت شناختی افراد نمونه در تحقیق شامل، جنسیت، سن و تحصیلات و سابقه کاری مشارکت کنندگان (نمونه آماری) پرداخته شد. به منظور آزمون فرضیات از روش های تی استودنت و فریدمن استفاده گردید. قبل از آزمون فرضیات به منظور آزمون پایایی ابزار ( همبستگی درونی ) از آلفای کرونباخ استفاده شده است که نشان دهنده پایایی قابل قبول تمامی زیر مجموعه سوالات بوده است. از بین 148 پرسشنامه توزیع شده، 120 پرسشنامه قابل قبول دریافت شد که در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از این بود که عوامل مربوط به نیروی انسانی، عوامل سازمانی، عوامل فنی، عوامل سیاسی و قانونی، عوامل مربوط به سیستم جبران خدمات و ترفیع، عوامل مربوط به هزینه و فایده بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی تاثیر گذارند و تمامی آنها دارای اهمیت یکسانی هستند.

کلیدواژه ها

حسابداری منابع انسانی، عوامل موثر بر استقرار سیستم حسابداری منابع انسانی، نگرش های نوین به حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.